Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doi afacerişti vor să investească 25 mil. € într-un club din Liga 1. Va fi o forţă în fotbalul românesc: ”Sunt sume importante”. EXCLUSIV

Doi afacerişti vor să investească 25 mil. € într-un club din Liga 1. Va fi o forţă în fotbalul românesc: ”Sunt sume importante”. EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Dan Şucu spune că se aşteaptă să investească în Rapid nu mai puţin de 25 de milioane de euro.

În vară, Dan Şucu - unul dintre cei mai apreciaţi afacerişti români - a decis să investească la Rapid. El deţine 50% din club şi cealaltă jumătate se află în posesia lui Victor Angelescu.

Tot atunci, patronul Mobexpert a anunţat că are planuri pe termen lung prin care să facă din Rapid una dintre cele mai puternice echipe din Liga 1.

Dan Şucu şi Victor Angelescu se aşteaptă la investiţii de 25 de milioane de euro în Rapid

În primă fază, Dan Şucu şi Victor Angelescu au încercat să echilibreze cât mai mult balanţa dintre venituri şi cheltuieli, dar au fost interesaţi şi de performanţele echipei.

Şucu spune că, doar în vară, cheltuielile pentru întăirea lotului au fost de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Printre alţii, Rapid l-a transferat în vară pe Marko Dugandzic, de la CFR Cluj, pentru care giuleştenii au plătit 400.000 de euro. În prezent, Dugandzic este golgheterul Ligii 1, cu 15 goluri.

Dan Şucu recunoaşte că şi veniturile clubului au crescut, dar susţine că nici cheltuielile n-au rămas la un nivel prea bun.

Una peste alta, Dan Şucu spune că a purtat o discuţie cu Victor Angelescu şi se aşteaptă ca ei să investească în Rapid în jur de 20-25 de milioane de euro.

După această sumă, Dan Şucu speră să transforme Rapidul într-un club modern, puternic, care să se întreţină singur şi să nu mai aibă nevoie ca patronii să vină cu bani de acasă.

”Anul acesta lucrurile arată mult mai bine din punct de vedere al veniturilor, dar şi cheltuielile au crescut pe măsură.

Anul viitor iar o să fie un deficit de 3 milioane şi cine trebuie să acoepere deficitul ăsta? Automat patronul. Nu e un lucru nou, e un lucru asumat.

Din câte îmi aduc aminte, investiţiile în jucători, în vară, au fost la un milion şi jumătate (n.r. de euro).

Dacă mai punem şi investiţiile făcute cu un an înainte, dacă mai punem şi neprevăzutele de care vorbim în momentul de faţă, cred că sunt sume importante.

Dacă vorbim de maturitatea la care vrem să ajungem, probabil că cheltuielile acţionarilor Rapidului vor depăsi 20 de milioane de euro.

Victor (n.r. Angelescu) spune mai puţin, este mai optimist. Eu, din punctul meu de vedere, mai realist fiind, totalul cheltuielilor noastre până când echipa va ajunge la maturitate vor fi spre 25 de milioane”, a spus Dan Şucu pentru Orange Sport.

Dan Şucu: ”Anul trecut a fost catastrofal”

Rapid a revenit în urmă cu doi ani în Liga 1 şi Dan Şucu spune că echipa a avut în acel sezon cheltuieli cu mult peste ceea ce a reuşit să producă.

Situaţia financiară a fost afectată şi de situaţia de atunci, când Rapid nu juca pe stadionul din Giuleşti, deoarece nu era finalizat.

În plus, pandemia de coronavirus a fus la închiderea stadioanelor, astfel că încasările au fost serios afectate:

”Anul trecut a fost un sezon în care prima participare în Liga 1, din punct de vedere sportiv, acceptabil. Din punct de vedere financiar, a fost catastrofal.

Publicitate vândută ieftin, stadionul, pandemie, fără spectatori. Când nu a fost pandemie, stadion suspendat, deci venitui din stadion nu au putut să fie, drepturile foarte mici, un deficit de aproximativ 3 milioane de euro, care se suprapunea unui deficit venit dinainte”, a mai spus Dan Şucu la Orange Sport.

Afla mai multe despre: dan sucu 

viewscnt
Articole similare