adplus-dvertising
You are here:

ALERTĂ | FCSB, sancţionată dur de UEFA. De ce a fost găsită vinovată echipa lui Gigi Becali

ALERTĂ | FCSB, sancţionată dur de UEFA. De ce a fost găsită vinovată echipa lui Gigi Becaligalerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB a primti o sancţiune drastică de la UEFA, la care se adaugă o amendă totală de 25.000 de euro.

Comisia de Disciplină a UEFA a anunţat joi mai multe decizii după meciurile disputate de echipe în competiţiile europene.

Printre cluburile sancţionate se află şi FCSB, după partida disputată de echipa lui Gigi Becali contra lui West Ham United, în Coference League.

FCSB, sancţiune drastică din partea UEFA după meciul cu West Ham United

Pe 3 noiembrie, într-un meci fără miză, FCSB a întâlnit-o pe teren propriu pe West Ham United, în ultima etapă din grupele Conference League. Bucureştenii au pierdut atunci cu 0-3.

În ciuda lipsei de miză, la acea partidă au asistat peste 25.000 de spectatori. Unii dintre ei au provocat însă incidente, care au ajuns pe masa mebrilor Comisiei de Disciplină a UEFA.

Astfel, FCSB a fost amendată cu 20.000 de euro şi este obligată să joace cu porţile închise următorul meci pe care-l va disputa în cupele europene.

Potrivit UEFA, FCSB a fost sancţionată după ce suporterii echipei au avut un comportament rasist în meciul cu West Ham United.

De asemenea, FCSB a primit şi o amendă de 5.000 de euro pentru încălcarea UEFA Return to Play Protocol.

FCSB a primit şi un avertisment pentru încălcarea obligaţiilor pe care le avea faţă de presă, cu o zi înainte de meci.

FCSB a fost considerată recidivistă

În ancheta făcute de UEFA, FCSB a fost considerată recidivistă. Vicecampioana României a mai primit o sancţiune pentru rasism în acest sezon al cupelor europene.

După meciul cu Dunajska Streda, din preliminariile Conference League, FCSB a fost anchetată pentru comportament rasist al suporterilor.

Atunci, bucureştenii au primit o amendă de 30.000 de euro şi au fost nevoiţi să închidă o peluză la meciul Viking.

Totul a pornit atunci de la un steag afişat de suporterii FCSB-ului.

”În timpul acestui meci, suporterii FCSB au afişat un steag în primele 18 minute, după care a fost scos, la avertismentul meu.

Acelaşi steag a mai fost menţionat în raportul FARE Risk Assessment (n.r. regulamentul care monitorizează semne şi simboluri discriminatoare în fotbalul european) înainte de acest meci şi a fost afişat la meciul în sine”, a scris atunci în raport observatorul UEFA.

viewscnt
Articole similare