Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alex Ioniţă, suspendat din nou de Agenţia Naţională Anti-Doping! Care este motivul invocat

Alex Ioniţă, suspendat din nou de Agenţia Naţională Anti-Doping! Care este motivul invocat

Rapid

Comentarii

Alex Ioniţă (27 de ani) a fost suspendat între octombrie 2020 şi octombrie 2021 de Agenţia Naţională Anti-Doping, după ce acesta şi alţi doi colegi de la Astra, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto, au folosit o metodă de recuperare nepermisă.

În urmă cu aproape doi ani, lumea fotbalului românesc era zguduită de un scandal de doping, în care erau implicaţi trei fotbalişti ai fostei campioane a României, Astra Giurgiu.

Cei trei fuseseră postaţi pe reţelele de socializare de o clinică pe care o frecventau pentru a urma un program de recuperare cu injectare de minerale, dar acel program nu ar fi fost permis de ANAD.

Conform regulemantului, acel tip de recuperare era permis într-o anumită limită, altfel era considerat dopaj, iar cei trei întrecuseră cu mult limita.

Aşadar, s-a lăsat cu suspendări: Seto a încasat opt luni de stat pe bară, în timp ce Fatai şi Ioniţă, care lansase nişte acuzaţii incredibile cu scurt timp înaintea verdictului, au primit câte un an.

Din vara trecută, Takayuki Seto a putut reveni pe gazon şi a semnat cu Petrolul Ploieşti, pe care a ajutat-o să revină în Liga 1 în ultima stagiune.

De la 1 octombrie, şi Kehinde Fatai şi Alex Ioniţă au putut reveni pe teren, aceştia semnând cu FC Argeş şi Rapid respectiv.

Alex Ioniţă, suspendat din nou de Agenţia Naţională Anti-Doping

Dacă pentru cei doi străini situaţia este încheiată, se pare că fotbalistul din Giuleşti nu poate scăpa de sancţiunile din partea ANAD: acesta ar fi fost suspendat din nou.

Gsp anunţă că cei de la Agenţia Naţională Anti-Doping au descoperit că Alex Ioniţă nu a respectat toţi termenii suspendării sale.

Fotbalistului de 27 de ani îi era interzis să se pregătească cu vreun club profesionist în timpul perioadei petrecute pe bară şi ar fi încălcat această prevedere.

Acesta s-ar fi antrenat la stadionul Dinamo, alături de tatăl lui Marius Niculae, Constantin, cunoscut ca ”Senseiul”.

ANAD ar fi luat decizia de a îl suspenda pe Ioniţă până pe 15 iulie, când va începe campionatul, dar, desigur, acesta nu va putea reveni imediat pe teren, întrucât are să rateze întreaga perioadă de pregătire rămasă.

Afla mai multe despre: alex ioniţă 

viewscnt
Articole similare