Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Altercaţia dintre Petrescu şi fotbalistul său! Jignit, căpitanul echipei s-a repezit spre antrenor. Cum a depăşit limita "Bursucul" | EXCLUSIV

Altercaţia dintre Petrescu şi fotbalistul său! Jignit, căpitanul echipei s-a repezit spre antrenor. Cum a depăşit limita "Bursucul" | EXCLUSIVgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Dan Petrescu, antrenorul care a cucerit cinci titluri de campion în România, a fost protagonistul unui moment tensionat cu unul dintre fotbaliştii săi. "Bursucul" a fost auzit în mai multe rânduri când şi-a pus la punct jucătorii, iar unul dintre aceştia a vorbit despre altercaţia cu el.

Dan Petrescu a întrecut limita cu unul dintre cei mai mari fotbalişti români. Cum l-a jignit

Bogdan Stelea, unul dintre cei mai mari portari din istoria României, a fost elevul lui Dan Petrescu la Unirea Urziceni, între 2006-2008. Portarul a părăsit echipa din Ialomiţa înaintea sezonului în care "Bursucul" a făcut-o campioană pe Unirea. 

Bogdan Stelea a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă la SportCast cu Sile, unde a povestit pe larg conflictul pe care l-a avut cu Dan Petrescu. 

"Se aseamănă Hagi cu Petrescu, sunt la fel de implicaţi în tot ce vor să facă, sunt dornici de a face lucruri, de a reuşi. Ca antrenor nu mă pot exprima, că-i respect pe amândoi, dar dacă eram jucător îl preferam pe Petrescu. Era greu să iau un gol în echipele lui, chiar am jucat cu el. Ajungeau la poartă, dar ajungeau în situaţiile în care îmi era uşor să fac lucruri. 

Am colaborat cu Petrescu, Hagi, Ilie Dumitrescu, Răzvan Lucescu. Pe Ilie l-am avut în Grecia. Nu era ciudat. Se separau lucrurile. Şi cu Dan Petrescu, la un anumit nivel, când era antrenor la început eram prieteni. Cu Ilie, la fel, poate mai relaxat cu el", a spus Bogdan Stelea, la Orange Sport.  

"Nu ai cum să câştigi un meci dacă nu ai portar", cuvintele care l-a mâniat pe Bogdan Stelea

"Bursucul" l-a jignit pe Bogdan Stelea după o gafă făcută într-un meci amical, iar relaţia dintre cei doi "s-a răcit" din acel moment. Aflat pe final de carieră, dar cu un palmares important, "Arnold" n-a suportat cuvintele tehnicianului care i-a fost coleg în echipa naţională a României, iar totul a ajuns până la urechile patronului Dumitru Buşcaru. 

"Da, la un moment dat, da (n.r. - a fost în conflict cu Dan Petrescu). Niciodată n-a mai fost relaţia la fel de strânsă. Nu m-am simţit trădat, a fost o izbucnire de moment, mi-a părut rău şi mi-am cerut scuze, dar trebnuia să mă cunoască mai bine decât oricine că nu sunt superficial la fotbal şi când apăram. Sunt sigur că şi lui îi pare rău, că şi el e impulsiv, că spune lucruri pe care le regretă şi lucrul ăla s-a întâmplat şi atunci. 

A fost după un meci cu ŢSKA Sofia, da. Am greşit eu la gol, am intrat după pauză, ne-au bătut cu 1-0. A fost o minge între mine şi Galamaz, am ieşit, eu am crezut că mi-o dă Galamaz, a picat între noi, iar atacantul a venit, ne-a luat mingea şi a băgat-o în poartă în ultimele minute. Era meci amical, eram în Spania lângă Valencia. 

Petrescu când pierde s-a terminat tot şi... Dar acelaşi lucru era şi pentru mine, mai ales când ştiam că am greşit la gol. Am ieşit, eram pe margine, mă oprisem pă bancă şi scuturam ghetele şi a trecut pe lâng mine şi zice: <<Nu ai cum să câştigi un meci dacă nu ai portar>>. 

Acolo s-a terminat tot. Am început, nu mai ştiu ce i-am zis, i-am zis destule, ne-am contrat tare. Prefer să-mi spui anumite chestii, dar nu să mă ironizezi. Ironiile nu au rostul cu nimeni, mai ales cu mine, care eram implicat. Nu făcusem un moft să luăm gol, a fost greşeală de apreciere, iar ironia nu mi-a picat bine. M-am certat cu el, mi-a spus că pot să părăsesc cantonamentul, m-am urcat în avion şi m-am dus la Paris. Voiam să plec, m-a sunat domnul Bucşaru, care era aşa între două ape, îmi lua pulsul, dacă vreau să plec sau nu vreau. 

  • Foto: Bogdan Stelea la Unirea Urziceni, penultima echipă din cariera sa, într-o remiză cu CFR Cluj, scor 1-1, în Liga 1, pe 10 aprilie 2008, Stadionul "Tineretului" Urziceni.

Eu i-am zis: <<Eu vreau să fie ok, dar nu e normal să-mi zică cineva aşa. Da, nu e normal nici ce am făcut eu>>. După mi-a zis <<Te-ai duce în Tucia să-ţi ceri scuze?>>. <<Da, mă duc, nu e problemă, că eu am greşit>>. M-am urcat în avion spre Turcia, unde am avut o discuţie cu Dan, mi-a explicat problemele. Mi-a zis... Bine, asta e mentalitatea românească. Mi-a zis că a vorbit cu mai mulţi antrenori care i-au zis să mă dea afară, să nu mă mai ţină, că nu mai are rost să mă ţină, că îi ştirbesc personalitatea şi că o să aibă probleme. Eu eram căpitan de echipă atunci, dar n-am mai fost, a rămas Galamaz. Eu i-am zis <<Plec, dacă vrei, n-am niciun fel de problemă>>. Şi el îmi zice  <<Am nevoie de tine, dar nu ştiu ce să fac>>. A zis ok şi să trec la antrenament. 

Ne-am dus pe teren, eram în faţa jucătorilor, a zis că s-a întors Bogdan, că nu mai e niciun fel de problemă, n-o să mai fie căpitan de echipă. 

Eu i-am spus la discuţia dinainte că vreau să-mi cer scuze în faţa jucătorilor şi a zis că nu e nevoie. Mi-am cerut scuze şi aia a fost şi am jucat în continuare, ne-am calificat în finala Cupei Româneiei şi ne-a bătut CFR Cluj cu 2-1. 

Dar relaţia n-a mai fost aceeaşi şi în vară am plecat. Ei mi-au zis că vor să mai rămân un an, apoi s-au făcut că au uitat şi am zis că nu mai e nevoie şi am plecat la Braşov", a rememorat Bogdan Stelea.  

  • 91 de partide are Bogdan Stelea în naţionala României, între 1988-2005. Cu tricolorii a fosta la Campionatele Mondiale din 1990, 1994 şi 1998, dar şi la EURO 1996 şi 2000. Portarul a îmbrăcat tricoul rivalelor Steaua, Dinamo şi Rapid, cu care a strâns nouă trofee.

Pentru Orange Sport, Bogdan Stelea a povestit şi despre colaborarea eşuată cu Gică Hagi la Viitorul Constanţa, unde "Arnold" a fost antrenor principal doar patru meciuri. 

Afla mai multe despre: bogdan steleadan petrescucearta bogdan stelea dan petrescu 

viewscnt
Articole similare