Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am luat al doilea galben pentru că jucăm în Cupă şi după în campionat”. Alex Creţu, nicio remuşcare după evoluţia jenantă din derby. Cum putea fi sancţionat mai grav: ”Să-i dea roşu direct”

”Am luat al doilea galben pentru că jucăm în Cupă şi după în campionat”. Alex Creţu, nicio remuşcare după evoluţia jenantă din derby. Cum putea fi sancţionat mai grav: ”Să-i dea roşu direct”
Comentarii

Alex Creţu (30 de ani) a fost protagonistul negativ al celor de la Universitatea Craiova în derby-ul local cu FC U Craiova. Mijlocaşul a greşit grav la golurile primite de formaţia pregătită de Mirel Rădoi şi a căutat intenţionat să primească şi al doilea cartonaş galben pentru a rata meciul din Cupă, nu cel din campionat.

Universitatea Craiova a pierdut derby-ul oraşului cu FC U Craiova, scor 0-2, în etapa a 19-a din Superligă.

În prima repriză, FCU Craiova 1948 a deschis scorul după ce formaţia condusă de Mirel Rădoi a avut primele ocazii ale partidei. Autorul golului a fost Baeten, care a înscris cu un şut din careu.

George Ganea a majorat scorul trupei lui Adrian Mititelu, după o pasă a lui Bahassa, în minutul 60.

”Am luat al doilea galben pentru că jucăm în Cupă şi după în campionat”. Alex Creţu, nicio remuşcare după evoluţia jenantă din derby. Arbitrul, sfătuit în direct: ”Să-i dea roşu direct”

Cel mai slab jucător al lui Mirel Rădoi pe teren a fost Alex Creţu, care a greşit la ambele goluri primite de Universitatea Craiova.

Mai mult, spre finalul meciului a primit şi două cartonaşe galbene, implicit şi pe cel roşu, chiar după ultimul fluier al arbitrului, pentru proteste vehemente,

Această eliminare a fost una premeditată, a recunoscut jucătorul la capătul partidei, asta pentru a rata meciul din Cupa României, contra celor de la FC Argeş, şi nu pe cel din campionat, cu CS Mioveni.

”La ambele goluri am fost acolo, am pierdut mingea şi îmi pare rău. E un moment dificil pentru noi, îmi pare rău de rezultat şi pentru suporteri. Am fost fără energie, dar nu înţeleg de ce. Nu pot să îmi explic şi e frustrant când pierzi un derby al oraşului.

Am luat al doilea galben pentru că jucăm în cupă şi după în campionat. Am considerat că meciul din campionat e mai important. Am pierdut un derby şi nu ştiu cât de mult contează. Frustrant e că am pierdut puncte.

Nu există presiune, ştim că am făcut un meci slab şi sunt nişte chestiuni pentru care trebuie să avem un grup super unit şi aşa vom trece peste. Suntem conştienţi că am făcut un meci slab. Ne aşteptam să se oprească meciul şi eram pregătiţi pentru aşa ceva”, a declarat Alex Creţu, după meci.

În studioul Orange Sport, Alex Creţu a fost ”taxat” pentru gestul său.

”Cred că asta va decide o comisie, dacă se va sesiza. Probabil s-a ajuns la un asemenea nivel încât se consideră că e regulamentar ce faci. La modul ăsta, să şi declari”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

”Singurul lucru ce poate să se întâmple e ca arbitrul să-l lase, să-l tot lase şi să tot înceapă să ceară galbenul şi să-i dea roşu după aia. Să-i dea roşu direct”, a adăugat şi Panduru.

Remarca fostului internaţional a fost completată de Vochin.

”Ştiu că erau arbitrii, dar care îşi câştigaseră o notorietate, care erau foarte mari, în campionatul României: <<Nu-ţi dau galben. Poţi să faci ce vrei. Nu îţi dau al doilea galben>>.

Nu au ce să facă, ei trebuie să respecte regulamentul. Dacă un jucător face un fault sau dacă trage, are o ţinere, ei nu au ce să facă”.

Odată cu acestă victorie, Universitatea Craiova a rămas pe locul patru în clasamentul Ligii 1, cu 32 de puncte, în timp ce FC U Craiova a urcat pe locul 13, cu 19 puncte.

 

Afla mai multe despre: u craiovacretu 

viewscnt
Articole similare