Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Amalia Covaliu, bronz în proba feminină de sabie la Europenele pentru juniori de la Napoli

Amalia Covaliu, bronz în proba feminină de sabie la Europenele pentru juniori de la Napoli

Alte sporturi

Comentarii

Amalia Covaliu a reuşit să ia medalia de bronz în proba feminină de sabie la Europenele pentru juniori de la Napoli.

Amalia Covaliu, bronz la Europenele pentru juniori de la Napoli

Scrimera română Amalia Covaliu a cucerit luni, 26 februarie, la Napoli, medalia de bronz a probei feminine individuale de sabie juniori, în cadrul Campionatelor Europene de Scrimă pentru cadeţi şi juniori 2024.

Amalia Covaliu a trecut de prima fază a competiţiei, cea a grupelor, cu patru victorii din şase meciuri, şi s-a calificat pe tabloul principal, unde a învins-o în primul tur pe azera Zarifa Huseynova, cu 15-14.

În 16-imi, Amalia s-a impus cu 15-6 în faţa Sofiei Holovkina (Ucraina), pentru ca în optimi să o elimine pe franţuzoaica Aurore Patrice, scor 15-10.

În sferturi, Amalia a dispus cu 15-14 de Manuela Spica (Italia), iar în semifinale s-a înfruntat cu bulgăroaica Emma Neikova.

După un meci disputat, în care sportiva din România a avut o revenire extraordinară, Amalia a cedat la limită, scor 14-15, câştigând medalia de bronz a probei.

În luna februarie a anului 2023, echipa de cadete a României a câştigat medalia de aur în proba de sabie, la Campionatul European de la Tallinn, din Estonia.

Componenţa echipei de aur este Amalia Covaliu, Alexandra Mitruş, Anastasia Fusea, Rosemarie Benciu.

Afla mai multe despre: amalia covaliuscrimabronz scrima 

viewscnt
Articole similare