Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apropiata lui Vladimir Putin pleacă din Rusia ”fără niciun plan de a se întoarce”. Este prima mare sportivă rusă care părăseşte ţara după mobilizare

Apropiata lui Vladimir Putin pleacă din Rusia ”fără niciun plan de a se întoarce”. Este prima mare sportivă rusă care părăseşte ţara după mobilizare

Alte sporturi

Comentarii

Anastasia Davidova, fostă mare înotătoare, devine prima mare fostă sporitvă rusă care pleacă din ţară după mobilizare.

Apropiata lui Vladimir Putin pleacă din Rusia ”fără niciun plan de a se întoarce”

Una dintre cele mai medialiate sportive ruse din istoria înotului sincronizat, Anastasia Davidova, în vârstă de 39 de ani, şi-a informat, la începutul acestei săpătămâni, centrul de nataţie că pleacă din Rusia, ”fără niciun plan de a se întoarce” şi ”fără să spună motivul deciziei”, relatează Tass.

Deţinătoare a cinci titluri olimpice, de la Jocurile Olimpice (JO) de la Atena din 2004 şi pâînă la JO de la Londra din 2012, şi a 13 medalii de aur la Camopnatul Mondial, Anastasia Davidova este prima mare sportivă din Rusia care pleacă în exil, de la lansarea invazei ruse a Ucrainei.

Ea este secretară generală a Comitetului Olimpic Rus (ROC), care nu a confirmat această plecare. Această primă plecare ar putea antrena plecări în lanţ.

Din punctul de vedere al ROC, noi considerăm că servirea patriei este o datorie de onoare, o datorie de onoare a fiecărui cetăţean, inclusiv a membrilor echipelor naţionale”, declara preşedintele ROC, fostul scrimer Stanislav Pozdniakov, la câteva zile după ce Vladimir Putin a anunţat o mobilizare militară în Ucraina.

Declaraţiile oficiale ale ruşilor nu spun prea multe lucruri.

Afla mai multe despre: vladimir putin 

viewscnt
Articole similare