Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arbitru ”repetent” în Superligă! A fost salvat de VAR în mai multe rânduri şi a gafat din nou în Voluntari - Farul: ”E de începător” | VIDEO EXCLUSIV

Arbitru ”repetent” în Superligă! A fost salvat de VAR în mai multe rânduri şi a gafat din nou în Voluntari - Farul: ”E de începător” | VIDEO EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Farul Constanţa a scăpat victoria din mână în ultimele minute împotriva celor de la FC Voluntari. Ilfovenii au obţinut un penalty în ultimele minute şi au egalat de la punctul cu var, dar au avut şansa de a beneficia de VAR, întrucât altfel ar fi putut pierde confruntarea.

Farul Constanţa a suferit o înfrângere ruşinoasă în ultima etapă a Superligii, scor 0-4, cu Hermannstadt, şi dorea să revină pe drumul cel bun cu un rezultat pozitiv la Voluntari.

Tudor Băluţă a deschis rapid scorul, graţie unei devieri, iar dobrogenii au condus pe tot parcursul meciului, până în ultimele minute, când Dan Sîrbu a comis o greşeală uriaşă în careu.

Tânărul fundaş a faultat clar în careu, dar centralul Cătălin Popa a avut nevoie de VAR pentru a i se rectifica greşeala, după ce acordase lovitură liberă iniţial.

La emisiunea Sport Report, moderatorul Silviu Tudor Samuilă a dezvăluit că trei din cele cinci penalty-uri acordate de Popa au fost acordate cu VAR, iar Constantin Zotta a ţinut un discurs dur la adresa arbitrului ”repetent”.

Fostul central consideră că greşeala făcută este una de începător şi l-a criticat pe Popa pentru eroarea uriaşă făcută, care putea să o coste un punct pe Voluntari, dacă nu exista VAR.

Arbitru ”repetent” în Superligă

Nu e niciun dubiu, Sîrbu sare asupra unui adversar. Aşa spune în regulament. Sare, îl împinge şi... nu are cum să nu vadă (n.r. Cătălin Popa). Fluieră şi arată lovitură liberă directă. E la cinci metri...

Duce mâna, arată că e lovitură liberă. Acordă lovitură liberă şi se duce spre locul respectiv. Mai este ceva. Orice arbitru cu experienţă se ajută. E o centrare lungă, mingea e în aer.

Tu nu trebuie să te uiţi după minge, trebuie să te duci în direcţia aia şi să îţi iei nişte repere. Care e reperul? Suprafaţa de pedeapsă şi linia. Un arbitru experimentat îşi dă seama imediat.

Este de începător. Te pregăteşti şi îţi face treaba uşoară. Arbitrul nu trebuie să fie 100% concentrat pe tot parcursul meciului, sunt anumite faze fierbinţi, calde, când focusul trebuie să fie 100%.

În rest, când e mingea afară, te relaxei, dar în momentele fierbinţi trebuie să fii focusat, ca să iei decizia... (n.r. bună)”, a declarat Constantin Zotta, la Orange Sport.

Negru de supărare, Hagi şi-a certat jucătorii direct pe teren în urma meciului.

Afla mai multe despre: cătălin popa 

viewscnt
Articole similare