adplus-dvertising
You are here:

"Aş putea sta pe banca unei echipe din Liga 1 acum". Alexandru Bourceanu şi-a găsit o nouă meserie după ce s-a retras: "E obiectivul meu" | EXCLUSIV

"Aş putea sta pe banca unei echipe din Liga 1 acum". Alexandru Bourceanu şi-a găsit o nouă meserie după ce s-a retras: "E obiectivul meu" | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Triplul campion al Ligii 1 cu FCSB, Alexandru Bourceanu (36 de ani), urmează cursurile pentru a deveni antrenor. În acest moment, el deţine o diplomă de preparator fizic care i-ar permite să stea pe banca unei echipe din Liga 1.

Alexandru Bourceanu, următorul antrenor din Liga 1?

Alexandru Bourceanu urmează cursuri în Ţările de Jos şi în România, în paralel, şi recunoaşte că şi-ar fi dorit să înceapă pregătirea de antrenor încă de pe finalul carierei de fotbalist. El s-a retras din activitate în decembrie 2019, de la Gloria Buzău. 

"Am avut norocul de a da peste câteva nume importante din Europa în ce priveşte antrenoratul şi mai ales livrarea de cursuri de coaching online. Sunt destul de mulţumit de cum merg lucrurile, e un drum anevoios care mai durează cel puţin doi, trei ani, pentru a pune bazele şi apoi din când în când trebuie să ne reîmprospătăm cunoştinţele. În momentul în care am renunţat, ştiam că vreau să devin antrenor. Acum sunt sigur că vreau să devin antrenor.

Probabil, dacă aş fi ştiut că vreau să devin antrenor cu doi, trei, patru ani înainte de a termina cu jucatul, probabil aş fi acumulat aceste cunoştinţe în perioada aceea şi probabil aş fi fost la următorul nivel. E important că am reuşit şi acum să ajung la o şcoală de coaching de care să fiu încântat şi care să mi ofere nişte cunoştinţe care sunt sigur că mă vor ajuta în viitor. Am citit câteva cărţi şi într-o carte e descris acest domn, cel conduce această academie de coaching, FC Evolution se numeşte. Ei îşi doresc să ofere cele mai bune programe de coaching, cea mai bună educaţie de coaching din lume. Cumva sunt şcoliţi acolo să fie cei mai buni din lume.

Fac şi cursurile în România. La vară, probabil voi avea carnet de antrenor, pentru că sunt nişte probleme între FRF  şi le am tot repetat, între FRF şi şcoala pe care o fac. Sunt anumite probleme cu nişte hârtii semnate, la nivel birocractic. După aceea o să urmăm o clasă de licenţă B, cu ce am cumulat şi mai departe voi vedea care sunt oportunităţile care mi se vor oferi", a declarat Alexandru Bourceanu pentru Telekom Sport. 

"Aş putea sta pe banca unei echipe din Liga 1"

Visul lui Bourceanu e de a antrena în străinătate, dar ştie că se va forma în România. 

"Am o diplomă de preparator fizic, aş putea sta pe bancă la orice nivel, chiar şi la Liga 1. Obiectivul meu e să ajung antrenor principal sau să fiu asistent la o echipă de seniori sau să antrenez direct o echipă de seniori de eşalon inferior. Sunt mai multe variante, niciuna nu e ideală şi depinde foarte mult de oportunităţile pe care le voi avea.

Îmi doresc să am o oportunitate care să mă ducă şi în straintate, pentru că la urmă cu cât eşti la un nivel mai mare, cu atât eşti mai bun şi ai o stimă mai ridicată şi asta îţi doreşti, să fiu cel mai bun în ce fac. Drumul meu pare a fi către banca de antrenori", a adăugat fostul mijlocaş campion al României. 

De-a lungul carierei de fotbalist, Alex Bourceanu a jucat la: Dunărea Galaţi, Oţelul Galaţi, FC Timişoara, FCSB, Trabzonspor, Arsenal Tula, Dunărea Călăraşi şi Gloria Buzău. Cea mai importantă perioadă a petrecut-o la FCSB, unde a câştigat trei titluri în Liga 1, în 2013, 2014 şi 2015, Cupa României, în 2015, şi Supercupa României, în 2014. 

viewscnt
Articole similare