Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Au făcut o prostie. Ei au pierdut, nu eu”. Ioan Andone, dezamăgit şi acum de felul în care a fost îndepărtat de la CFR Cluj: ”Cred că din cauza asta” | EXCLUSIV

”Au făcut o prostie. Ei au pierdut, nu eu”. Ioan Andone, dezamăgit şi acum de felul în care a fost îndepărtat de la CFR Cluj: ”Cred că din cauza asta” | EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

Invitat la podcastul Orange Sport, "SportCast cu Sile", fostul antrenor şi internaţional român, Ioan Andone (62 de ani), a făcut dezvăluiri despre despărţirea sa de CFR Cluj în primul mandat pe care l-a avut la gruparea din Gruia, în anul 2008.

Ioan Andone este un nume important al fotbalului românesc, pentru care a făcut lucruri semnificative indiferent de postura în care s-a aflat, fie că a fost jucător, antrenor sau conducător de club.

Cel cunoscut ”Fălcosul” a fost invitat la podcastul Orange Sport, SportCast cu Sile, şi a depănat multe amintiri şi poveşti din fabuloasa şi îndelungata sa carieră din fotbal.

Ioan Andone regretă şi acum felul în care a fost tratat de CFR Cluj: ”Dezamăgire foarte mare. Cred că din cauza asta” | EXCLUSIV

Unul dintre subiectele abordate a fost îndepărtarea sa de la CFR Cluj, în august 2008. Primul mandat al lui Ioan Andone în Gruia a avut loc în perioada 25 mai 2007 - 30 august 2008.

Atunci, a luat titlul la finalul sezonului 2007-2008, dar la începutul stagiunii următoare a fost înlocuit cu italianul Maurizio Trombetta. Astfel, Ioan Andone nu a mai avut şansa de a o antrena pe CFR în grupele Champions League.

Cu privire la acest episod, care a avut loc cu aproximativ 15 ani în urmă, Ioan Andone se arată dezamăgit şi consideră că o parte din vină îi aparţine lui Iuliu Mureşan, preşedintele de atunci al clujenilor.

”Dezamăgire a fost foarte mare. Cred că din cauza asta (n.r. lui Iuliu Mureşan), că e momentul, că în campionat... Campionatul e campionat, cupele europene sunt cupe europene. Nu întâmplător i-a antrenat Trombetta cinci zile şi au câştigat la Roma. Hai, mă, ce vorbeşti, mă. Erau antrenaţi din timp. Pierdusem un meci cu Viitorul lui Hagi, 1-0, cu scandal.

Eu caut să îi înţeleg. Au făcut o prostie, că ei au pierdut, nu eu, că eu mi-am găsit iar altă echipă. Cât am vrut să antrenez, am antrenat. Când n-am mai vrut, am zis <<STOP>>. Eu am fost foarte clar. 

Dacă vrei, şi acum îmi găsesc echipă, dar nu mai vreau. Nu mai am entuziasm. Atunci eram nebun. Uită-te câte echipe am avut în carieră şi de câte ori o iei de la capăt. În fotbal, an de an o iei de la capăt”, a declarat Andone, la SportCast cu Sile.

Ulterior, ”Fălcosul” a avut parte şi de o a doua experienţă în Gruia. A pregătit-o pe CFR Cluj între 9 aprilie şi 24 octombrie 2012.

Afla mai multe despre: cfr clujioan andone 

viewscnt
Articole similare