Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fabulos! Fotbalistul român care a vândut un milion de tricouri: ”Am intrat definitiv în istorie”

Fabulos! Fotbalistul român care a vândut un milion de tricouri: ”Am intrat definitiv în istorie”galerie foto

Special

Comentarii

Daniel Pancu a povestit în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile” cum Beşiktaş a reuşit să vândă un milion de tricouri după ce a trecut în poartă la o victorie cu Fenerbahce.

În această ediţie din podcastul ”SportCast cu Sile”, Silviu Tudor Samuilă l-a avut invitat pe Daniel Pancu, unul dintre cei mai buni atacanţi pe care i-a avut România în ultimii 25 de ani.

Daniel Pancu a povestit cum a reuşit să declanşeze o isterie după celebrul meci în care a trecut în poarta lui Beşişktaş, într-o victorie fenomenală cu Fenerbahce.

Pancu, românul care a ajutat-o pe Beşiktaş să vândă un milion de tricouri

Pe 17 aprilie 2005, Daniel Pancu a trăit unul dintre cele mai importante momente din cariera sa. Fostul atacant a intrat definitiv în istoria lui Beşiktaş după ce a trecut în poartă într-un derby cu Fener.

Daniel Pancu a fost titular în acea partidă, care s-a jucat pe terenul lui Fenerbahce. În minutul 78, Oscar Cordoba - portar la Beşiktaş - a fost eliminat însă după un fault asupra unui adversar, când echipa sa conducea cu 3-2.

Şi mai rău pentru Beşiktaş era că epuizase toate schimbările, astfel că antrenorul a fost nevoit să bage în poartă un jucător de câmp.

S-a oferit Daniel Pancu, cel care a început fotbalul ca portar. Au urmat momente care au intrat în istoria fotbalului.

Din penalty-ul rezultat în urma faultului, Alex a făcut 3-3, dar Pancu a fost foarte aproape să apere. Ulterior, fostul atacant a avut mai multe intervenţii spectaculoase în care şi-a salvat echipa.

Deşi în 10 oameni, Beşiktaş a dat lovitura în prelungiri şi a câştigat astfel cu 4-3, o victorie în urma căreia Daniel Pancu a intrat definitiv în inimile suporterilor.

Pancu susţine că acel meci a produs atât de multă isterie în rândul fanilor lui Beşiktaş, încât clubul a vândut nu mai puţin de un milion de tricouri. Cele mai multe erau inscripţionate cu Pancu şi cu numărul 1:

”Meciul cu Fener a fost cireaşa de pe tort la meciul cu Beşiktaş. Eram cine eram, dar cu asta am intrat definitiv în istorie.

S-au vândut un milion de tricouri (n.r. cu Pancu pe spate) Tricou Puma, pentru că terminau contractul cu Puma şi era foarte multe pe stoc. Şi dacă un tricou era 50-60 de dolari, le-au dat la 10-15, ceva de genul şi a fost impactul aşa de mare încât s-au vândut toate.

(Samuilă: Cum a fost seara aia când ai intrat şi apărat?) Să ştii că pentru mine n-a fost ceva ”wow”. Am scos nişte mingi p-acolo, am luat gol doar din penalty, doar că pentru ei, pentru suporterii lui Beşiktaş, a fost ceva... Şi în 10 oameni, i-am şi bătut cu 4-3, şi cu mine în poartă... A fost un fel de... Ei au simţit umilinţă faţă de suporterii lui Fener.

Pentru oameni a însemnat enorm, enorm, că am văzut după aia. Adică găseam figurine cu mine prin supermarketuri, şi statuiete, şi toate astea... Eram un jucător important, după aia am devenit...”, a povestit Daniel Pancu, în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”.

Afla mai multe despre: daniel pancu 

viewscnt
Articole similare