Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bayern Munchen l-a comemorat pe imensul Beckenbauer printr-o ceremonie la stadion

Bayern Munchen l-a comemorat pe imensul Beckenbauer printr-o ceremonie la stadion

Bayern Munchen

Comentarii

”Franz Beckenbauer a fost un mare german care a devenit cel mai bun ambasador al ţării sale în întreaga lume”, a declarat vineri preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, la comemorarea organizată de pe stadionul Allianz Arena al clubului Bayern Munchen.

Steinmeier şi cancelarul Olaf Scholz au fost în fruntea listei lungi de participanţi, care a inclus, de asemenea, personalităţi ale fotbalului german, din trecut şi din prezent, precum şi zeci de mii de spectatori de pe stadion.

Beckenbauer, care a murit la vârsta de 78 de ani în această lună, a ajutat la modernizarea fotbalului şi a ajuns să personifice succesul sportiv al Germaniei postbelice, fiind căpitanul ţării sale la Cupa Mondială din 1974 pe teren propriu.

"Nu ştiu dacă îngerii din ceruri fac sport, dar în ultimele zile este posibil să fi auzit această voce cu accent bavarez spunând "ieşiţi şi jucaţi fotbal"", a spus Steinmeier în discursul său. "Era cunoscut în întreaga lume şi Franz Beckenbauer era admirat, idolatrizat şi iubit. Pentru mulţi a fost un model de urmat, pentru noi toţi a fost o minune de noroc. Ne despărţim de un mare german şi, în calitate de preşedinte, spun 'Mulţumesc Franz Beckenbauer, mulţumesc pentru tot'".

Cu coroane de flori depuse în centrul terenului, în jurul unei fotografii mari cu Beckenbauer, familia, prietenii şi fanii săi şi-au luat un rămas bun emoţionant.

Beckenbauer a câştigat Cupa Mondială şi ca antrenor al Germaniei în 1990 şi a fost unul dintre cei doar trei oameni care au reuşit această performanţă atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

"Der Kaiser", aşa cum era poreclit pentru stilul său imperios de joc şi pentru stăpânirea jocului, a fost timp de decenii sinonim cu succesul Germaniei pe teren.

A adunat toate distincţiile majore în cariera sa strălucitoare de jucător şi şi-a continuat extraordinarul succes şi după ce a trecut pe banca tehnică.

Beckenbauer a strâns 103 selecţii şi a fost căpitanul Germaniei de Vest la Cupa Mondială din 1974, la doi ani după ce a cucerit titlul european.

La nivel de club, a condus Bayern Munchen la trei victorii succesive în Cupa Europei între 1974 şi 1976 şi a câştigat Cupa Mondială a Cluburilor, Cupa Cupelor Europene şi opt trofee naţionale - patru titluri de campion şi patru cupe.

 

Afla mai multe despre: bundesligabayernbeckenbauer 

viewscnt
Articole similare