Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bergodi, scos la tablă de MM Stoica şi Panduru! Cea mai mică notă, la presiune, unde a excelat şi care e problema cu jucătorii de la Sepsi: "Acum fotbaliştii sunt de 6"

Bergodi, scos la tablă de MM Stoica şi Panduru! Cea mai mică notă, la presiune, unde a excelat şi care e problema cu jucătorii de la Sepsi: "Acum fotbaliştii sunt de 6"

Rapid

Comentarii

Experţii Orange Sport, Basarab Panduru şi Mihai Stoica, au notat mai multe capitole din cariera antrenorului Cristiano Bergodi.

Notele primite de Cristiano Bergodi, noul antrenor de la Rapid

Cristiano Bergodi este noul antrenor de la Rapid Bucureşti, unde îl va înlocui pe Adrian Mutu. Italianul tocmai a câştigat Cupa României cu Sepsi, a obţinut deja Supercupa României cu giuleştenii, în 2007, iar acum va avea două sezoane la dispoziţie pentru a face o echipă de titlu. 

În startul mandatului lui Cristiano Bergodi, moderatorul emisiunii Sport Report, Silviu Tudor Samuilă, le-a propus experţilor Mihai Stoica şi Basarab Panduru o analiză a carierei italianului. 

Experienţă

  • Panduru: Ceva experienţă are, dar întrebarea e de ce anul ăsta, ultimul la Sepsi, e singura dată când începe şi termină un campionat? De ce? La experienţă i-aş da 8.5, are ceva experienţă. 
  • MM: Pune 9 la mine. 

Pregătirea tactică

  • MM: Sunt subiectiv aici, am ceva pentru antrenorii italieni şi mă gândesc că vor fi şi note mai mici în rest. Pot pune tot 9. 
  • Panduru: Pun tot 8.5. Depinde de meciuri, că face echipa în funcţie de adversar, joacă cu doi închizători, vezi felul în care joacă şi stă bine din punctul ăsta de vedere. 

Temperament

  • Panduru: Două zile am lucrat cu Bergodi. Am impresia că este într-un fel când câştigă şi într-un alt fel când lucrurile nu merg, dar ştie şi aici cum să vorbească. I-aş da un 8.
  • MM: 7, din ce am discutat şi am mai avut o discuţie. Eu am avut o înţelegere cu Cristiano Bergodi, în 2011, după ce am stat foarte mult timp şi am aşteptat un răspuns de la Boloni. Bătusem palma cu Bergodi şi într-o vineri am discutat, vobisem cu Gigi, iar luni a zis că dă răspunsul. <<Eu ţi-am dat tot ce ai cerut>> şi a semnat cu Modena. 

Relaţia cu şefii

  • Panduru: Nu mă bag, nu ştiu. E o problemă cu ce s-a întâmplat la Sepsi, câştigi Cupa, Supercupa, duci echipa în play-off, iar cu toate astea n-au fost mulţumiţi şi n-au prelungit contractul. Eu l-am văzut la TV şi am spus că e ceva care nu e ok acolo şi uite că am avut dreptate. Nu pot da notă aici, mi-e greu. (Linie)
  • MM: Asta e legată cu temperamentul. Ştii care e problema? E posibil ca relaţia lui cu şefii să se fi schimbat. Acum l-am văzut schimbat, mai liniştit. (Linie)

Relaţia cu vestiarul

  • Panduru: Întrebarea mea este următoare. Ce jucător de la Sepsi a început cu el şi a terminat cu el şi e mult mai bun? Matei, ok, unul. Dacă sunt mulţi, e bine, dacă e doar unul îţi pui un semn de întrebare. Ştefănescu nu mi se pare mai bun. Ninaj, Ciobotariu sunt mai buni? Anul trecut aveai nişte repere, de nota 8, iar acum ce notă au jucătorii? 6. Însă cred că se înţelege bine cu vestiarul, aici i-aş da 8. 
  • MM: Eu am inside aici. M-am nimerit să stau de vorbă cu fotbalişti. 9. Toţi mi-au zis de bine, cu o singură excepţie, dar nu iau niciodată de bun un jucător care nu joacă, de regulă jucătorii găsesc alte explicaţii, că e antrenorul, nu că nu se pregăteşte el. 

Cristiano Bergodi va fi pe placul galeriei rapidiste? 

Relaţia cu galeria

  • MM: Ce să spun? A fost şi la cluburi unde galeria nu conta foarte tare. La Craiova a fost în pandemie, iar în general n-a avut probleme, că e un tip decent. E un tip care arată ok şi în discurs. 8 să zicem. 
  • Panduru: Cred că acum nici galeria Rapidului nu are nicio treabă. 8.5. 

Reacţie sub presiune

  • MM: Cel mai important moment a fost meciul cu CFR Cluj la Craiova cu titlul pe masă şi n-a ieşit bine. A ieşit bine anul ăsta cu U Craiova 1948, când a spulberat-o. 7.
  • Panduru: 8

Impact imediat

  • Panduru: Dacă n-ar fi nicio problemă cu galeria şi lumea ar veni alături de echipă, n-ar fi probleme. Dacă începi să te iei de toată lumea, s-ar putea să fie o problemă. El câştigă vestiarul. La primul meci despre impact nu ştiu. Tot 8. 
  • MM: Până vineri trebuie să câştige vestiarul ca echipa să joace pentru el şi pentru toţi cei care s-au opus venirii lui Şumudică şi e foarte dificil. Se discută în tribune, în peluză, iar dacă echipa începe bine va fi greu să scandeze împotriva echipei, iar dacă scandezi împotriva cuiva din club scandezi şi împotriva echipei. 8. 

Câştigător

  • Panduru: E capabil să câştige campăionatul cu Rapid? Că de asta te-a adus Rapid. Tu trebuia să aduci un antrenor în care să ai încredere. Sâ câştige campionatul e foarte greu, ar fi ceva incredibil. Nu are echipă de titlu acum. A câştigat cupele alea în ultimul timp, l-aş trece la câştigător. 8 şi aici. Am încredere în Cristiano. 
  • MM: Aici e da sau nu. Am un mare semn de întrebare aici. 

Afla mai multe despre: cristiano bergodimihai stoicabasarab pandurucristiano bergodiantrenor rapid 

viewscnt
Articole similare