You are here:

Bogdan Cosmescu vorbeşte despre "cea mai mare performanţă" din istoria României: "să te califici, din 7 echipe, tu să fii calificată…"

Bogdan Cosmescu vorbeşte despre "cea mai mare performanţă" din istoria României: "să te califici, din 7 echipe, tu să fii calificată…"

Echipa națională

Comentarii

Renumitul comentator Bogdan Cosmescu a explicat de ce EURO 84 este cea mai mare performanţă din istoria echipei naţionale.

În 1984, România ajunge pentru prima dată la un Campionat European, chiar sub comanda lui Mircea Lucescu. Tânărul selecţioner de la vremea aceea a reuşit un rezultat incredibil: calificarea dintr-o grupă extrem de grea cu Suedia, Cipru, Cehoslovacia şi Italia (campioană mondială). Tricolorii au reuşit atunci o remiză şi trei victorii.

România a fost prezentă la şapte turnee finale ale Campionatului Mondial, dar povestea care a impresionat cu adevărat a fost cea din SUA, în 1994. Cu Gheorghe Hagi la timonă, Generaţia de Aur a fost la un pas de a atinge semifinalele, lăsând o amprentă de neşters în istoria fotbalului.

Bogdan Cosmescu, cuprins de performanţa calificării din 84

”(n.r. Calificarea la Campionatul European din 1984) Eu cred că este cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc, sigur… noi am fost la Mondial în sferturi atunci, dar să te califici, din 7 echipe, tu să fii calificată…

Lumea poate nu mai ştie, Italia, campioană mondială, Suedia, Cehoslovacia. Absolut uluitor, doar primul loc, nu exista baraj, nu exista nimic. Uluitor. Mie mi se pare că este cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc.

Aş compara-o cu ce a făcut Steaua la Cupa Campionilor, sigur că e altceva, acolo ai venit cu un trofeu. Sigur că o calificare în sferturi la Mondiale este o mare performanţă, dar ca reuşită, părea imposibil.

Jucai cu Italia în grupă, campioana mondială, să ne înţelegem, Suedia era superechipă. Un an şi jumătate se juca, începeai în toamnă şi terminai în iarna cealaltă”, a declarat Bogdan Cosmescu, pentru Prima Sport.

Afla mai multe despre: bogdan cosmescumircea lucescuromâniaeuro 

viewscnt
Articole similare