Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Ladislau Boloni şi-a găsit echipă. Unde va ajunge tehncianul care a fost la un pas de naţionala României

BREAKING | Ladislau Boloni şi-a găsit echipă. Unde va ajunge tehncianul care a fost la un pas de naţionala României

Campionate

Comentarii

Ladislau Boloni, în vârstă de 69 de ani, revine în antrenorat după mai bine de un an în care a stat pe bară.

Panathinaikos a fost ultimul club pe care fostul mare internaţional român l-a antrenat. Despărţirea s-a produs în mai 2021, iar de atunci antrenorul este liber de contract.

La circa un an distanţă, Ladislau Boloni va pregăti din nou o formaţie de club, într-un fotbal de top din Europa.

BREAKING | Ladislau Boloni şi-a găsit echipă. Unde va ajunge tehncianul care a fost la un pas de naţionala României

Totuşi, la începutul anului curent, Boloni a fost în discuţii avansate cu FRF pentru preluarea echipei naţionale. Negocierile au căzut, astfel că, la finalul sezonului, tehinicianul de 69 de ani şi-a ales viitoarea destinaţie.

Antrenorul român o va prelua pe Metz, din liga a doua franceză, informează celebrul L'Equipe.

La finalul sezonului recent încheiat, Metz a retrogradat din Ligue 1, iar antrenorul Frederic Antonetti va plăti cu postul. Boloni îl va înlocui pe acesta.

Cel care ar fi insistat pentru aducerea lui Ladislau Boloni la echipa franceză este Lucien d'Onofrio, unul dintre oamenii de încredere ai preşedintelui clubului Bernard Serin, conform sursei citate.

Boloni nu va fi la prima experienţă în fotbalul francez. Acesta le-a mai pregătit în carieră pe AS Nancy (1994-2000), Rennes (2003-2006), AS Monaco (2006) şi Lens (2011).

Ladislau Boloni, despre negocierile cu FRF: ”Astea au fost problemele mele”

”Voiam să mă folosesc de această competiţie (n.r. - Liga Naţiunilor) pentru a pregăti echipa naţională pentru preliminariile Campionatului European. Propunerea mea, de a şterge obiectivul intermediar, a fost respinsă. Ceea ce m-a deranjat deosebit de mult, mi-au spus că nu pot ţine un antrenor care nu câştigă, pentru că au alte obiective. Atunci de ce dracu mă cauţi pe mine? Acest tratament pe mine mă deranja.

Dacă Federaţia mă poate da afară, atunci am vrut şi eu libertatea să plec, indiferent dacă suntem pe primul sau pe ultimul loc. Bineînţeles, nu a fost acceptat. Am încercat să facem altfel: semnăm un contract până la sfârşitul Ligii Naţiunilor, apoi fiecare are câteva zile pentru a denunţa contractul.

Au acceptat, timp de 2-3 ore, apoi au refuzat! Problema FRF era că dacă lucrurile merg bine, atunci s-ar fi izbit de imensa problemă că antrenorul va cere mai mult pentru anul viitor. Am acceptat să existe o clauză de reziliere, care nu putea fi mai mare decât cele 5 luni pe care le-aş fi muncit. Astea au fost problemele mele”, declara Boloni, în luna ianuarie.

Afla mai multe despre: bolonifranta 

viewscnt
Articole similare