Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Un club de tradiţie din Premier League, depunctat cu zece puncte pentru încalcarea fairplay-ului financiar

BREAKING | Un club de tradiţie din Premier League, depunctat cu zece puncte pentru încalcarea fairplay-ului financiar

Premier League

Comentarii

Everton a fost depunctată cu zece puncte după încalcarea FFP (Financial Fair-Play), anunţă Premier League.

Decizia a fost anunţată în mod oficial în cursul zilei de vineri, iar clubul a reacţionat ferm la decizia pe care şefii "Caramelelor" o consideră aspră, prin intermediul unui comunicat.

Everton va ataca decizia în speranţa de a primi înapoi cele zece puncte.

Clubul cu o istorie de peste 70 de ani în prima divizie a fotbalului englez este astfel într-o poziţie compromiţătoare, după anunţul depunctării. Everton pică de pe locul 14 în Premier League, cu 14 puncte, până pe locul 19, loc retrogradabil în Championship, cu doar patru puncte.

Everton, ultima echipă salvată de la retrogradare în sezonul trecut

Everton a reuşit la limită salvarea de la retrogradare în sezonul trecut. Doar două puncte a fost diferenţa dintre Leicester City, echipa retrogradată de pe locul 18 şi Everton, ultima echipă salvată, pe locul 17.

Astfel, echipa antrenată de Sean Dyche are o misiune dificilă şi în acest sezon.

"O comisie independentă a impus o deducere imediată de 10 puncte pentru Everton, ca urmare a încălcării regulilor de profitabilitate şi sustenabilitate din Premier League.

Premier League a formulat o plângere împotriva clubului şi a înaintat cazul unei comisii independente, la începutul anului.

De-a lungul anchetei, clubul a recunoscut că a încălcat regulamentul la finalul sezonului 2021/2022, dar amploarea încălcării este în curs de a fi determinată.

În urma unei audieri care a durat cinci zile, comisia a stabilit că calculul PSR al celor de la Everton pentru perioada de mai sus a dus la o pierdere de 124,5 milioane de lire sterline, ceea ce depăşeşte pragul permis (105 milioane).

Comisia a concluzionat că ar trebui impusă o sancţiune sportivă sub forma unei deduceri de 10 puncte, iar aceasta are efect imediat", a transmis Premier League.

Afla mai multe despre: premier leagueevertondepunctare 

viewscnt
Articole similare