Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIFA, contract comercial cu un gigant petrolier din Arabia Saudită până în 2034! Cât va încasa anual forul mondial

FIFA, contract comercial cu un gigant petrolier din Arabia Saudită până în 2034! Cât va încasa anual forul mondial
Comentarii

FIFA va fi sponsorizată de Aramco, o companie de stat a Arabiei Saudite. 100 de milioane de euro va încasa FIFA, până în 2034, an în care poate avea loc Campionatul Mondial, chiar în statul saudit.

După succesul Cupei Mondiale din Qatar, din 2022, Arabia Saudită, un alt stat din zona Orientului Mijlociu s-a orientat către găzduirea unui turneu final de Campionat Mondial.

Astfel, Arabia Saudită şi-a depus candidatura pentru găzduirea Cupei Mondiale, în anul 2034, astfel, cel mai mare turneu internaţional al fotbalului s-ar întoare în Asia la doar 12 ani distanţă de la ediţia din Qatar.

Aramco sponsorizează forul mondial al fotbalului cu 100 de milioane de dolari

The Times au dezvăluit că FIFA a încheiat un parteneriat lung de 11 ani, prin care forul mondial va încasa 100 de milioane de euro din partea Aramco.
 

Arabia Saudită este favorita la obţinerea dreptului de găzduire a Campionatului Mondial din 2034, după ce Australia şi-a retras candidatura iar alte state nu au mai licitat.

Aramco sponsorizează în prezent şi alte mari competiţii şi foruri sportive ale planetei, precum campionatul de cricket din India, Formula 1 şi Comitetul Internaţional de Cricket.

FIFA nu este la primul parteneriat cu o companie a unui stat care urmează să găzduiască un Campionat Mondial. Gazprom a fost sponsorul principal al Cupei Mondiale din 2018, din Rusia iar Qatar Airways şi Visit Saudi au sponsorizat mondialul din Qatar, în 2022.

 
 
 
 

Afla mai multe despre: fifaarabia saudita 

viewscnt
Articole similare