Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Buffon, la 45 de ani! Un fotbalist român recunoaşte: ”Mi se spunea Zenga, dar idolul meu este Gianluigi”

Buffon, la 45 de ani! Un fotbalist român recunoaşte: ”Mi se spunea Zenga, dar idolul meu este Gianluigi”

Serie A

Comentarii

Legendarul Gianluigi Buffon a împlinit 45 de ani. Portarul italian a fost idolul multor jucători mai tineri, inclusiv şi al unui român de naţională.

Buffon, la 45 de ani! Legendarul italian, sărbătorit de Parma

Gianluigi Buffon îşi trăieşte a doua tinereţe la Parma. Aflat încă în activitate, Buffon continuă să facă meciuri mari la echipa copilăriei sale.

În ziua în care a împlinit 45 de ani, portarul italian este legitimat la clubul la care a crescut şi a debutat în fotbalul mare, Parma.

Clubul din regiunea Emilia – Romagna l-a sărbătorit aşa cum se cuvine şi a transmis mai multe urări în mediul online.

Niţă: ”Mi se spunea Zenga, dar idolul meu este Gianluigi”

Dar Gianluigi Buffon nu are parte doar de aprecierea conaţionalilor săi italieni, ci şi de cea a străinilor, inclusiv din partea românilor.

Printre aceştia se numără şi Florin Niţă, care a dezvăluit că idolul său a fost legendarul Buffon, deşi în copilărie i se zicea ”Zenga”, după numele unui alt fost mare portar italian.

”Eram într-o perioadă când mi se spunea Zenga. Mă aruncam pe ciment, în curtea şcolii, şi toţi îmi spuneau Zenga. Idolul meu este Gianluigi Buffon.

Acum este pe final de carieră, dar este un portar foarte valoros. Tot timpul ai câte ceva de învăţat. Mi-a plăcut stilul lui, plasamentul şi cum îşi organizează echipa”, a recunoscut portarul român, despre legenda italiană, pentru frf.ro.

Gianluigi Buffon şi-a început cariera de fotbalist în urmă cu aproape 30 de ani, mai exact în 1994, când a fost promovat la prima echipă a celor de al AC Parma.

În 2001, a fost transferat de Juventus în schimbul unei sume record pentru un portar la acea vreme, aproape 53 de milioane de euro.

A jucat la Torino până în 2018, an în care s-a mutat la Paris şi a evoluat la PSG. După numai un sezon, în 2019, s-a întors la Juventus, unde a mai stat doi ani.

În 2021, a decis că este vremea să revină ”acasă”, la iubita Parmă, unde joacă şi acum, la cei deja 45 de ani ai săi.

La formaţia din Serie B, Buffon este coleg şi cu românii Dennis Man şi Valentin Mihăilă.

Afla mai multe despre: gianluigi buffonflorin nita 

viewscnt
Articole similare