Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Regula FRF care l-a scos din echipă pe un titular de la FCSB: ”Este discriminare”. Cine a fost ”păţitul” şi cine i-a luat locul | EXCLUSIV

Regula FRF care l-a scos din echipă pe un titular de la FCSB: ”Este discriminare”. Cine a fost ”păţitul” şi cine i-a luat locul | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Unul dintre cei mai importanţi fotbalişti care au trecut în ultimul deceniu la FCSB a fost protagonistul unui episod mai puţin fericit. A trebuit să îi lase locul de titular unui jucător eligibil pentru regula U21. Mihai Stoica a povestit momentul.

Portarul Florin Niţă, căci despre el este vorba, a făcut carieră la FCSB, unde, de-a lungul a celor aproape cinci ani petrecuţi acolo (2013- ianuarie 2018), a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti de la echipa roş-albastră.

Dar totul a luat sfârşit când a fost nevoit să îi lase locul de titular între buturi mult mai tânărului Andrei Vlad, care la vremea respectivă era eligibil pentru regula U21.

Regula FRF care l-a scos din echipă pe un titular de la FCSB: ”Este discriminare”. Cine a fost ”păţitul” şi cine i-a luat locul | EXCLUSIV

Invitat în studioul Orange Sport, la emisiunea Sport Report, managerul Mihai Stoica a vorbit despre această regulă prin care FCSB s-a văzut forţată să îi dea credit lui Andrei Vlad, în dauna mult mai experimentatului Niţă.

Moderatorul emisiunii, Dan Udrea, a deschis subiectul cu privire la faptul că Răzvan Burleanu a precizat că ordinul lui ministrului Novak este discriminatoriu. Apoi, Mihai Stoica a luat cuvântul.

”Dar U21 nu e discriminatoriu. Dacă noi avem un fotbalist, cel mai bun fotbalist, pe un post, nu e eligibil şi nu avem alt jucător eligibil, trebuie să îl scoatem pe ăla din echipă şi să îl băgăm unul... Trebuie să facem o echipă mai slabă decât am putea, este discriminare.

Şi vă dau un exemplu. A fost discuţia cu Niţă. Era portarul echipei naţionale. Niţă nu mai putea să apere la FCSB pentru că trebuia să apere un portar care era eligibil: Vlad”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Florin Niţă a părăsit-o pe FCSB în urmă cu cinci ani, în schimbul a 1,35 de milioane de euro, în Cehia, la Sparta Praga.

La formaţia bucureşeană, Niţă a adunat 117 meciuri, iar în 45 dintre ele a scăpat fără gol primit. Printre trofeele câştigate se numără şi două titluri de campion (2014, 2015).

Afirmaţiile preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, cu privire la ordinul Ministrului Sportului, Eduard Novak

”Încă din primul moment, FRF a solicitat clarificări din partea Ministerului Sportului, să vedem dacă acest ordin se aplică primului 11, jucătorilor care intră pe parcurs sau întregului lot. Nu am primit niciun răspuns. 

În această perioadă de timp am avut o vizită la Bucureşti a UEFA, European Club Association, European Leagues şi FIFPro. Toţi partenerii noştri au avut aceeaşi opinie, că acest ordin este discriminariu. Ca urmare a apartenenţei noastre la Uniunea Europeană, nu poţi să aplici criterii de discriminare. 

Mai mult, FRF a avut o iniţiativă similară prin 2011. Pare un copy-paste. Recunosc, e o măsură populistă. Suporterii sigur vor să vadă mai mulţi români, dar nu aceasta este soluţia. Dacă MS îşi doreşte un impact masiv, atunci trebuie să investim împreună la nivelul academiilor”, a afirmat Burleanu, vineri într-o conferinţă de presă.


 

 

Afla mai multe despre: fcsbmihai stoicaflorin nitaandrei vlad 

viewscnt
Articole similare