Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Burleanu l-a adus de la Leverkusen pentru a revoluţiona naţionala României, dar situaţia a degenerat. Ce a însemnat, de fapt, numirea germanului: "Noi aveam o problemă"

Burleanu l-a adus de la Leverkusen pentru a revoluţiona naţionala României, dar situaţia a degenerat. Ce a însemnat, de fapt, numirea germanului: "Noi aveam o problemă"
Comentarii

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a vorbit din nou despre una dintre cele mai controversate mutări făcute în naţionala României. Oficialul a explicat ce a însemnat munca lui Marcel Daum, fiul fostului selecţioner, pe postul de analist video la prima reprezentativă. La acel moment, Daum junior lucra pentru Leverkusen.

Au fost acuzaţii de nepotism după ce Christoph Daum şi-a angajat fiul la FRF, însă situaţia a stat diferit în realitate

Germanul Christoph Daum a sosit, în 2016, pe banca naţionalei României cu fiul său, Marcel Daum. La acel moment, voci din fotbalul românesc au taxat mutarea şi au lansat acuzaţii de nepotism. 

Însă acuzaţiile s-au dovedit a fi false, în condiţiile în care Marcel Daum a dus la un alt nivel departamentul din care a făcut parte, un capitol la care FRF suferea la acel moment. 

Andrei Vochin a oferit noi detalii despre "moştenirea" lăsată de analistul video german în România. 

"Rareş Ene, analistul video al lui Cosmin Olăroiu, şi cu Marius Francisc (n.r. - care lasă FCSB pentru Universitatea Craiova) au fost cei doi analişti video pe care i-a format Marcel Daum, băiatul lui Christoph Daum, cât a fost în România. Într-o perioadă foarte scurtă i-a format, pentru că noi aveam o problemă din punctul ăsta de vedere pe analiza video. 

Atât cât a putut i-a format pe aceşti doi băieţi, apoi au ţinut legătura de la distanţă foarte mult timp. Uite că unul dintre ei a plecat, că Marius Francisc a fost şi cu Edi Iordănescu la Gaz Metan, iar Rareş Ene e la Olăroiu de un an şi ceva", a declarat Andrei Vochin pentru Orange Sport. 

După ce Christoph Daum a plecat de la naţionala României, Marcel a reziliat şi el contractul cu FRF şi s-a întors în Germania, unde a semnat cu Bayer Leverkusen, cu care are un contract în derulare. El este şeful departamentului, iar în trecut a fost dorit inclusiv de Bayern Munchen.

”Te uiţi la Daum şi vezi ce staff avea, cu primul analist video din istorie. Acum e analistul numărul 1 la Leverkusen. Când l-am luat, era analistul lui Niko Kovac”, spunea Andrei Vochin pentru Orange Sport, în urmă cu un an. 

Pentru job-ul part-time de la naţionala României, Marcel Daum încasa 250 de euro pe zi petrecută cu tricolorii. 

Christoph Daum i-a confruntat pe cei care au lansat acuzaţiile de nepotism

În perioada mandatului de la naţionala României, fostul selecţioner Christoph Daum a ridicat vocea atunci când i s-au adus în faţă acuzaţiile de nepotism. 

"Vreau să pun capăt acestor acuze! Fiul meu e un om util fotbalului românesc pentru că e foarte bine educat. El e angajat la Eintracht Frankfurt şi lucrează deja de şase ani în Bundesliga. A fost foarte dificil să-l conving pe antrenorul celor de la Eintracht Frankfurt, Niko Kovac, să-şi dea acordul ca fiul meu să colaboreze şi cu naţionala României în zilele FIFA.

Când Marcel vine aici, el colaborează cu câţiva oameni la analiza meciurilor. Dar cred că, dacă ar auzi aceste acuze, ar renunţa la colaborarea cu naţionala României, fiindcă n-avem nevoie de aşa ceva. 

În mod normal, trebuie să-i spunem: <<Mulţumim că faci asta extra pentru naţionala României>>", susţinea antrenorul german, în 2017. 

 

Afla mai multe despre: marcel daumchristoph daumfiu christoph daum nationala romaniei 

viewscnt
Articole similare