You are here:

Calificarea istorică a României a fost o surpriză pentru mulţi, nu şi pentru el: ”A se vedea tot ce s-a întâmplat în istoria recentă a echipei naţionale” | EXCLUSIV

Calificarea istorică a României a fost o surpriză pentru mulţi, nu şi pentru el: ”A se vedea tot ce s-a întâmplat în istoria recentă a echipei naţionale” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

România este una dintre marile surprize ale Campionatului European din Germania. A reuşit să câştige şi Grupa E, după ce a făcut acelaşi lucru şi în preliminarii, iar acum are în faţă marea confruntare cu Olanda, în optimile de finală.

România a remizat cu Slovacia, scor 1-1, şi a câştigat Grupa E de la EURO 2024, ceea ce a dusa la calificarea ”tricolorilor” în optimile de finală ale competiţiei.

În prima etapă din fazele eliminatorii, România va întâlni Olanda. Meciul este programat marţea viitoare, de la ora 19:00, la Munchen.

Calificarea României în optimile EURO 2024, noroc sau valoare? ”A se vedea ultimele meciuri şi tot ce s-a întâmplat în istoria recentă a echipei naţionale” | EXCLUSIV

Cu şase zile la dispoziţie pentru recuperarea jucătorilor şi pregătirea duelului cu reprezentativa batavă, naţionala României speră să treacă şi de Virgil van Dijk şi compania.

Despre această performanţă a naţionalei lui Edi Iordănescu a vorbit şi Marian Iancu. Fostul finanţator din campionatul României a afirmat că avansarea ”tricolorilor” în competiţie se datorează în mare măsură şi norocului, unul de-a dreptul românesc.

”(n.r. despre naţionala României) Am spus că nu cred în valoare, ci în norocul proverbial... A se vedea ultimele meciuri şi tot ceea ce s-a întâmplat în istoria recentă a echipei naţionale şi menţin acest lucru. 

În ultimii ani, tot ce s-a întâmplat în jurul echipei naţionale nu a însemnat decât rezultat, rezultat care i s-a datorat zeiţei Fortuna, a divinităţii care a fost alături de noi. Învăţăm să facem rezultate, nu învăţăm să jucăm fotbal.

(n.r. trecem de Olanda?) Scopul a fost atins. Pentru acest moment este de ajuns. Noi trebuie să ne bucurăm că am ajuns aici, că s-a vorbit frumos de noi, că am fost civilizaţi, că au fost zeci de mii de oameni, că nu am creat probleme şi că a renăscut această dragoste pentru echipa naţională. Ăsta este primul pas, apoi poate o să jucăm şi fotbal”, a declarat Marian Iancu, pentru Orange Sport.

Calificarea în optimi la EURO 2024 este a doua oară în istoria României când naţionala trece de faza grupelor. Precedenta astfel de performanţă a fost la EURO 2000, atunci când ”tricolorii” au avansat în fazele eliminatorii direct în sferturile competiţiei, deoarece formatul de atunci era doar cu 16 echipe.

La acel turneu final găzduit de Olanda şi Belgia, România era eliminată de Italia, scor 0-2, care avea să ajungă până în finală.

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalaeuro 2024marian iancu 

viewscnt
Articole similare