adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cârţu prezintă scuze pentru ce a făcut soţia sa, care a amplificat supărarea lui Rădoi: "Scuze, dacă-l încălzeşte cu ceva pe el" | EXCLUSIV

Cârţu prezintă scuze pentru ce a făcut soţia sa, care a amplificat supărarea lui Rădoi: "Scuze, dacă-l încălzeşte cu ceva pe el" | EXCLUSIV
Comentarii

Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, a oferit o reacţie după plecarea neaşteptată a lui Mirel Rădoi din funcţia de antrenor. Legenda echipei de pe "Ion Oblemenco" a comentat şi trimiterea tehnicianului la soţia sa, Silvia Cârţu.

Sorin Cârţu, după ce Mirel Rădoi a reacţionat la adresa soţiei sale

Mirel Rădoi şi-a anunţat demisia de la Universitatea Craiova, imediat după înfrângerea cu FC Argeş, 2-1, al cincilea meci fără victorie în ultima perioadă. 

În discursul său, Mirel Rădoi a făcut referire şi la soţia preşedintelui clubului: "Semnalele sunt altele din partea clubului, femeile vorbesc despre fotbal (n.r. soţia lui Sorin Cârţu), despre ce se întamplă la Craiova. Eu nu accept prea multe semnale", a spus principalul ales de Mihai Rotaru în august. 

La auzul cuvintelor lui Rădoi, Sorin Cârţu a reacţionat şi a prezentat scuze, deşi consideră că antrenorul ar fi trebuit să facă o distincţie între ce s-a discutat în social media şi fotbal. 

"Este un comentariu şi m-a mirat că se face o ştire pe un comentariu de pe Facebook, o discuţie între soţia mea şi un fost jurist de la Universitatea Craiova. În acel comentariu se face o paralelă între o oră de clasă şi o oră de antrenament a unui antrenor. 

Nu e niciun fel de realism, sunt doi profani, nu poţi analiza modul în care se comportă fotbaliştii cu elevii la ora de clasă. Îmi cer scuze pentru soţie şi în numnele comentariului, dacă-l încălzeşte ceva pe Rădoi", a spus Sorin Cârţu la Orange Sport. 

Sorin Cârţu, despre Mirel Rădoi: "Să uite de mine şi de numele meu"

"Ne-a surprins pe toţi. Dacă e să comentez ceva e atitudinea lui. Normal că m-a deranjat, că încearcă să înlăture atenţia de la nereuşite. Trebuia să fiu ultima persoană căreia să-i reproşeze. E pentru mine o mare decepţie, la tot ce am însemnat eu ca antrenor, jucător, preşedinte.

E cea mai mare decepţie el. Să uite de mine şi de numele meu. E ultima oară când vobresc despre el. Spune neadevăruri. Spui că antrenez eu, că mă bag. Din 2016 nu mai antrenez. Îmi spui mie... Eu am meciuri antrenate cât nu are el antrenamente plăcute. Vine cu argumente mincinoase. 

Nu mi-am permis niciodată să vorbesc despre antrenamente cu el, nu ştiu conţinutul lor. Aşa cum m-am comportat cu toţi... Eu nu mă duc la antrenament. Nu spionez, nu suspectez. I-am lăsat liberi pe toţi. Tot ce se întâmplă e după ce a lucrat el luni de zile. Nu mi-am permis să-i dau sfaturi, au fost doar discuţii amicale. Înseamnă că nu înţelegi nimic!", a adăugat, supărat, preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu. 

Discuţia de pe Facebook care l-a deranjat pe Mirel Rădoi

În urmă cu câteva zile, Silvia Cârţu şi-a exprimat părerea în public. 

„Concluzia mea este că jucătorii sunt demotivaţi. Nu numai banii reprezinta un element motivaţional.

Una dintre cele mai importante laturi psihologice a antrenorului ( ca şi la profesori) este cea motivaţionala, adică de a-i activa, de a le regla comportamentul.

Este ca şi cum îţi trimiţi copilul la şcoală, iar profesorul este obligat să-l ajute şi să-l determine să obţină cele mai bune rezultate, să atingă performanţa, desigur în funcţie de calităţile lui psihologice. Aşadar, eficienţa echipei depinde de MOTIVATIE susţinută de conţinutul transmis de antrenor, de calitatea mesajului transmis, de condiţiile create pentru antrenamente ( şi slavă Domnului că sunt!), de sarcinile pe care le primeşte fiecare jucător, de metodele şi mijloacele folosite de antrenor în cadrul antrenamentelor. Motivaţia mai depinde ( e foarte important!!) de competenţele profesionale ale antrenorului şi în egală măsură şi de capacităţile psihice ale jucătorilor. AICI E MAREA PROBLEMA.

În ce priveşte evaluarea calităţii procesului de ‘predare’ a antrenorului, a rezultatelor obţinute de echipă, de jucători şi de echipa tehnică aceasta trebuie făcută la finalul unei etape, adică la întreruperea campionatului. Atunci se află motivele eşecului, se trage linie şi se iau măsuri.

Va invit la reflecţie! Vina nu este numai la unii”, a fost mesajul publicat de soţia lui Sorin Cârţu. 

viewscnt
Articole similare