Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Caz unic. Ecuador rămâne calificată la Campionatul Mondial. FIFA a respins apelurile depuse de Chile şi Peru

Caz unic. Ecuador rămâne calificată la Campionatul Mondial. FIFA a respins apelurile depuse de Chile şi Peru

Cupa Mondială

Comentarii

FIFA a respins apelurile depuse de Chile şi Peru, astfel că Ecuador rămâne calificată la turneul final de Campionat Mondial.

Caz unic. Ecuador rămâne calificată la Campionatul Mondial. Anunţul FIFA

Comisia de Recurs a FIFA a respins, vineri, apelurle depuse de Chile şi Peru, care contestau validitatea naţionalităţii ecuadoriene a fotbalistului Byron Castillo, folosit în preliminariile Cupei Mondiale.

Forul internaţional a validat astfel cel puţin pentru moment participarea Ecuadorului la Campionatul Mondial din acest an, relatează AFP.

“După analizarea datelor prezentate de toate părţile şi după o audiere, Comisia de Recurd a confirmat decizia Comisiei de Disciplină de închidere a procedurilor iniţiate împotriva federaţiei din Ecuador.

În baza documentelor prezentate, s-a considerat că jucătorul are naţionalitate ecuadoriană cu titlu permanent, în conformitate cu art. 5, alin. 1 al regulamentului FIFA de aplicare a statutelor”, se arată pe site-ul FIFA.

Mai există o cale de apel după această decizie, anume Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Într-o amplă investigaţie, Daily Mail a dezvăluit că Byron Castillo, care a jucat opt meciuri de calificare, ar fi de fapt columbian şi s-a născut în 1995 şi nu în 1998.

În înregistrări, el ar recunoaşte că a folosit un paşaport fals şi a obţinut o identitate falsă datorită unui intermediar, iar federaţia ecuadoriană ar fi acoperit această înşelăciune.

Chile susţine că Byron Castillo s-a născut în Tumaco (Columbia), şi-a falsificat documentele pentru a dovedi că este originar din Playas (Ecuador) şi a obţine astfel cetăţenia ecuadoriană, care a fost pusă sub semnul întrebării de când a intrat în vederea echipelor naţionale de tineret ale Ecuadorului.

În 2017, chiar federaţia ecuadoriană l-a scos pe Castillo din lotul pentru un turneu sud-american Under 20 din cauza îndoielilor legate de naţionalitatea sa. 

Afla mai multe despre: cm qatarecuadorfifa 

viewscnt
Articole similare