You are here:

Ce îi lipseşte lui Octavian Popescu pentru a deveni un jucător de top: ”Ar deveni un fel de Florinel Coman în ultimul an”

Ce îi lipseşte lui Octavian Popescu pentru a deveni un jucător de top: ”Ar deveni un fel de Florinel Coman în ultimul an”

FCSB

Comentarii

Octavian Popescu (21 de ani) a fost analizat de fostul selecţioner al naţionalei U21 a României, Adi Mutu (45 de ani).

România U21 a reuşit să se califice la EURO 2025, iar unul dintre artizanii acestei performanţe este Octavian Popescu.

Sfaturi pentru speranţa FCSB-ului: ”Ar trebui să fie puţin mai robust”

Tânărul jucător al celor de la FCSB a avut o prestaţie solidă şi la meciul cu Elveţia din Giuleşti (3-1), astfel că a fost analizat de Adi Mutu.

Fostul selecţioner al naţionalei de tineret, pe care a pregătit-o la EURO 2021, l-a lăudat pe Octavian Popescu, dar a precizat şi capitolele la care mai trebuie să le îmbunătăţească pentru a deveni un jucător şi mai bun.

”A fost alt jucător, mult mai activ, chiar dacă poate să fie mult mai activ în unele momente. Câteodată preferă să se izoleze undeva în partea stângă când ar putea să intre în joc şi să atace poarta mai mult.

El e în naţionala U21 de la 18 ani, chiar eu l-am luat prima oară. L-am luat şi la Euro 2021, iar acum suntem în 2024. Ar fi trebuit să fie un lider incontestabil şi un jucător de bază. A avut o oscilaţie, a avut şi nişte ciondăneli cu Pancu.

Ar trebui să lucreze mai mult la partea fizică şi să devină un jucător mult mai solid. Are o tehnică fină, deosebită. Are clasă, este un jucător de mare talent. La partea fizică îl văd firav, este cât mine sau puţin mai înalt decât mine, iar pentru un atacant lateral este ideal.

Ar trebui să fie puţin mai robust, încă îl văd că fuge de clinciuri, ceea ce este un minus pentru el. Rareş Ilie nu are aceeaşi tehnică ca a lui, însă în schimb este mai robust şi nu fuge de clinciuri. Dacă Tavi Popescu ar lucra şi ar deveni un fel de Florinel Coman în ultimul an.

Cu cât înaintăm în timp, tehnica se transformă în fizicitate. Dispar fotbaliştii de mare fineţe ca Tavi Popescu şi excelează cei care au mai multă putere. Având acest bagaj tehnic ar trebui să îşi îmbunătăţească aspectul fizic.

Nu am văzut niciun jucător cu o tehnică atât de bună care a ajuns mare fără să intre în contact fizic cu adversarul. Nu poţi să joci din gleznă, nu merge în ziua de astăzi”, a declarat Mutu, potrivit Fanatik.

EURO 2025 este cea de-a patra calificare la rând a României U21 la un turneu final continental de tineret, după cele reuşite în 2019, 2021 şi 2023.

Afla mai multe despre: octavian popescufcsbechipa nationalaadi mutu 

viewscnt
Articole similare