Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac după ce a început războiul din Ucraina + Doi români mai puţin cunoscuţi au devenit miliardari şi au intrat în topul Forbes

Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac după ce a început războiul din Ucraina + Doi români mai puţin cunoscuţi au devenit miliardari şi au intrat în topul Forbes

Special

Comentarii

Forbes a publicat clasamentul celor mai bogaţi oameni de afaceri din lume şi România are 6 reprezentanţi în acest top.

Pentru al doilea an la rând, Ion Ţiriac nu mai este cel mai bogat om de afaceri român. Noul număr 1 la acest capitol este Daniel Dines, fondatorul UiPath, a cărui avere este estimată la 2,9 miliarde de dolari.

În acest clasament au intrat şi doi români mai puţin cunoscuţi, care, care şi Daniel Dines, au devenit miliardari după ce au dezvoltat o companie de software.

Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac în 2022

Faţă de anul 2021, averea lui Ion Ţiriac este într-o uşoară scădere. În 2021, fostul tenismen se mândrea cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, conform Forbes.

În acest an, averea lui Ion Ţiriac este evaluată la 1,6 miliarde de euro. Acest început de an a fost marcat de războiul declanşat de Rusia în Ucraina, agresiune care a avut mai multe efecte negative în economia mondială.

În clasamentul Forbes au intrat şi doi români mai puţin cunoscuţi. Este vorba despre Ion Stoica (56 de ani) şi Matei Zaharia (36 de ani), care au fiecare o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari. 

Ion Stoica şi Matei Zaharia sunt doi profesori români care s-au stabilit în SUA, unde au fondat compania Databricks, o companie de date şi inteligenţă artificială.

O altă noutate în topul Forbes este că fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl au fost acum analizaţi separat. Cel mai bogat dintre cei doi este Dragoş Pavăl, care are o avere estimată la nu mai puţin 1,5 miliarde de dolari.

  • Daniel Dines, locul 1.053, 2,9 miliarde de dolari
  • Ion Ţiriac, locul 1.818, 1,6 miliarde de dolari
  • Ion Stoica, locul 1.818, 1,6 miliarde de dolari
  • Matei Zaharia, locul 1.818, 1,6 miliarde de dolari
  • Dragoş Pavăl, locul 1.929, 1,5 miliarde de dolari
  • Adrian Pavăl, locul 2.578, un miliard de dolari

 

Afla mai multe despre: tiriac 

viewscnt
Articole similare