Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rapid are datorii de peste 31 milioane de lei. Cum arată bilanţul pe anul fiscal 2021

Rapid are datorii de peste 31 milioane de lei. Cum arată bilanţul pe anul fiscal 2021galerie foto

Rapid

Comentarii

Rapid a încheiat anul fiscal 2021 cu datorii totale de 31,3 milioane de lei.

Rapid a renăscut din propria cenuşă după ce clubul a trecut printr-un faliment. Cu toate acestea, clubul a început să acumuleze din nou datorii.

Rapid a încheiat anul fiscal 2021 cu o datorie de 31,3 milioane de lei (6,33 milioane de euro), după cum reiese din documentele afişate pe site-ul oficial al clubului.

31,3 milioane de lei, datoria Rapidului la finalul anului fiscal 2021

La finalul sezonului trecut, Rapid a reuşit să se întoarcă în Liga 1 după ce s-a chinuit prin ligile inferioare, situaţie provocată de falimentul din vara lui 2016.

Însă această revenire s-a făcut cu costuri importante. Cel puţin aşa reiese din bilanţul clubului pe anul fiscal 2021.

Clubul din Giuleşti a avut venituri totale de 9,45 milioane de lei, în creştere cu aproape 3 milioane de lei faţă de anul precedent, însă cheltuielile au fost şi mai mari de atât.

Pe anul fiscal 2021, oficialii clubului au fost nevoiţi să cheltuie nu mai puţin de 22 de milioane de lei (4,45 milioane de euro), lucru care a dus la un dezechilibru în bilanţul clubului.

Trebuie spus însă că, după ce au obţinut promovarea, rapidiştii au fost nevoiţi în vara lui 2021 să încerce să alcătuiască o echipă competivă, care să facă faţă nivelului din Liga 1.

S-a apelat în special la jucători liberi de contract, dar care şi-au demonstrat deja valoarea. O soluţie inspirată, dar care totuşi a produs cheltuieli importante.

Câteva cifre din bilanţul Rapidului pe 2021:

  • Venituri totale: 9,48 milioane de lei
  • Cheltuieli totale: 22 milioane de lei
  • Total datorii: 31,33 milioane de lei

Situaţia financiară a Rapidului este însă mult mai bună faţă de alte cluburi din Liga 1. Deşi a dominat fotbalul românesc în ultimii ani şi a obţinut bonusuri importante de la UEFA, CFR Cluj a încheiat anul fiscal 2021 cu o datorie de 26 de milioane de euro.

Recordul este deţinut de Sepsi Sfântu Gheorghe, club care a încheiat anul fiscal 2021 cu o datorie de 34 de milioane de euro. Însă cei de la Sepsi şi-au construit un nou stadion, proiect care a costat în total aproximativ 25 de milioane de euro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: rapid 

viewscnt
Articole similare