Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce scriu englezii despre momentul de reculegere ţinut de FCSB în memoria Reginei Elisabeta a II-a. Ce s-a întâmplat pe stadion

Ce scriu englezii despre momentul de reculegere ţinut de FCSB în memoria Reginei Elisabeta a II-a. Ce s-a întâmplat pe stadion

FCSB

Comentarii

Marea Britanie este în doliu de ieri, după-amiază, după ce Regina Elisabeta a II-a a trecut în nefiinţă.

Cei de la FCSB s-au trezit la Londra în faţa unui moment istoric. Cu câteva ore înainte de meciul cu West Ham, Palatul Buckingham a anunţat că Regina Elisabeta a II-a a murit, după ce în cursul zilei de ieri a fost lansată informaţia că cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii se afla în stare gravă.

Este unul dintre cele mai triste momente din istoria recentă a Marii Britanii. Cu toate acestea, nu s-a adus in discuţie amânarea meciurilor din cupele europene în care erau angrenate echipele britanice.

Momente cutremurătoare la Londra. Ce s-a întâmplat la West Ham - FCSB

The Sun, una dintre cele mai importante publicaţii de la Londra, notează că ”fanii ciocănarilor au omagiat moartea Reginei într-o noapte europeană sumbră pe stadionul din Londra”.

Vestea că Regina Elisabeta a II-a - cel mai cunoscut om politic din lume - a murit a venit chiar cu câteva ore înainte de startul meciului West Ham United - FCSB.

Au urmat momente de tristeţe profundă pentru britanici, steagurile au fost coborâte în bernă şi trecerea în nefiinţă a Reginei a fost omagiată pe toate stadioanele pe care au jucat echipe britanice.

The Sun mai notează că ”atât ”ciocănarii” (n.r. porecla lui West Ham), cât şi FCSB au păstrat un minut de reculegere pentru Regină impecabil, înainte ca fanii să cânte ”God Save the Queen”.

Asta în timp ce pe tabelele de pe stadion au curs imagini cu Regina Elisabeta a II-a, inclusiv cu momentul care Majestatea Sa i-a înmânat lui Bobby Moore trofeul Cupei Mondiale, în 1966.

La momentul de reculegere, administratorii stadionului au decis să oprească toate reclamele de pe marginea terenului, iar siglele echipelor au fost proiectate în alb şi negru.

De asemenea, la pauza meciului, cei de la BT Sport - televiziunea care a transmis meciul - au decis să nu difuzeze reclame. Ecranele au fost negre până la reluarea meciului şi a fost afişat doar numele postului, BT Sport.

Mihai Stoica, despre omagiul adus Reginei Elisabeta a II-a: ”Emoţionant”

Mihai Stoica spune că nu s-a pus în discuţie ca partida West Ham - FCSB să fie amânată. Totuşi, susţine că atmosfera pe stadion a fost marcată de tristeţe şi emoţie:

”(n.r. dacă s-a pus problema să se amâne meciul) Nu s-a pus nicio problemă. Mie mi-e dat să trăiesc nişte chestii pe care unii nu le trăiesc o dată în viaţă. Eram în Barcelona când a murit Cruyff, eram în Craiova când a murit marele Ilie Balacim, acum la Londra când a murit Regina care părea nemuritoare.

S-a cerut să se păstreze un minut de linişte, dar cei prezenţi aici au cântat începutul imnului God Save the Queen. De acum va fi ”God Save the King”. Emoţionant totuşi, trăieşti momente istorice”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

FCSB a pierdut joi seara la Londra, scor 1-3, primul meci din grupele Conference League, cu echipa engleză West Ham United.

Cordea a deschis scorul în minutul 34, din pasa lui Olaru. Bowen a egalat din penalti, în minutul 68. Al doilea gol al gazdelor a fost înscris de Emerson, în minutul 75, iar Michail Antonio a închis tabela, în minutul 90.


 

Afla mai multe despre: fcsb 

viewscnt
Articole similare