Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce verdict îşi doreşte Eduard Novak pentru Sepsi - FC U Craiova: ”Cred că aşa ar fi cel mai just”

Ce verdict îşi doreşte Eduard Novak pentru Sepsi - FC U Craiova: ”Cred că aşa ar fi cel mai just”

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Eduard Novak a spus cum şi-ar dori să se încheie partida Sepsi - FC U Craiova, care a fost suspendată din cauza scandărilor xenofobe şi discriminatorii.

Partida dintre Sepsi şi FC U Craiova a fost primul meci din România care a fost oprit pentru scandări discriminatorii şi xenofobe.

Acum, cele două echipe aşteaptă un verdict de la comisii. Deşi Sepsi a fost echipa organizatoare, FC U Craiova ar putea pierde meciul cu 3-0.

Eduard Novak a vorbit despre meciul dintre Sepsi şi FC U Craiova

El însuşi membru al comunităţii de maghiar din România, Eduard Novak spune că este nevoie de reglementări clare, care să sancţioneze dur scandările rasiste, discriminatorii şi xenofobe.

Până atunci, Eduard Novak susţine că cea mai corect variantă care ar trebui aplicată pentru partida dintre Sepsi Sfântu Gheorghe şi FC U Craiova este rejucarea.

”În primul rând, trebuie o reglementare legală, aspră şi fermă. Să ia poziţii şi Federaţi, şi noi, şi toate organele competente, pentru a închide acest subiect.

Eu cred că rezultatul trebuie să fie decis pe teren. Cred că ar fi cel mai just. Federaţia are responsabilităţi, e o conducere, o comisie acolo, să-şi facă treaba”, a spus Eduard Novak pentru as.ro.

Eduard Novak spune că era nevoie de precedentul Sepsi - FC U Craiova

Într-un interviu pentru Orange Sport, pe care l-a acordat imediat după incidentele de la Sfântu Gheorghe, Eduard Novak a spus că sportul din România avea nevoie de acest caz.

Ministrul Sportului susţine că partida dintre Sepsi şi FC U Craiova a readus la suprafaţă o problemă mai veche a sportului din românia: scandările rasiste, discriminatorii şi xenofobe:

Eduard Novak a spus că-şi doreşte ca aceste situaţii să dispară din peisajul sportului din România:

”Tu ai confruntări în ligile naţionale si tot timpul echipa adversă strigă împotriva ta aceste lozinci, acest lucru trebuie să se termine.

Eu cred că este foarte bine că s-a creat acest precedent. Foarte bine. Este un semnal de alarmă şi pentru federaţia de fotbal şi pentru celelalte federaţii şi acest lucru trebuie tratat foarte serios”, a spus Eduard Novak pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: novak 

viewscnt
Articole similare