Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cea mai slabă naţională de la Cupa Mondială rămâne fără selecţioner. Federaţia "a decis să nu prelungească acordul"

Cea mai slabă naţională de la Cupa Mondială rămâne fără selecţioner. Federaţia "a decis să nu prelungească acordul"

Cupa Mondială

Comentarii

Federaţia de Fotbal din Qatar (QFA) nu a prelungit contractul selecţionerului său spaniol Felix Sanchez, aflat în funcţie din 2017, după rezultatele slabe ale echipei sale în timpul Cupei Mondiale-2022, organizată în emirat.

Contractul selecţionerului spaniol al Qatarului nu va fi prelungit

QFA „a decis să nu prelungească acordul lui Felix Sanchez ca antrenor al Qatarului”, care expiră la 31 decembrie, se arată într-un comunicat publicat vineri.

„Am petrecut câţiva ani minunaţi împreună, plini de momente incredibile care vor rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului din Qatar. Mulţumim pentru tot, domnule Sanchez!”, a scris QFA pe contul său de Twitter.

Plecarea lui Sanchez, 47 de ani, nu este o surpriză: Qatarul a pierdut cele trei meciuri din grupă, o premieră pentru o ţară gazdă şi a fost prima naţiune eliminată de la Cupa Mondială-2022.

Sanchez s-a format ca antrenor la prestigioasele echipe de juniori ale FC Barcelona din 1996. După zece ani la La Masia, centrul de antrenament catalan, a plecat la Doha în 2006 şi s-a alăturat academiei Aspire, pentru a identifica şi antrena viitorii sportivi din Qatar.

În 2013, tehnicianul a fost promovat în fruntea echipei sub 19 ani, cu care a câştigat campionatul asiatic în anul următor. A preluat apoi conducerea echipei sub 20 de ani şi apoi sub 23 de ani, înainte de a deveni selecţionerul naţionalei în 2017 şi de a oferi ţării primul său titlu la acest nivel, Cupa Asiei Naţiunilor, în 2019.

Afla mai multe despre: qatarcupa mondiala 

viewscnt
Articole similare