Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La CFR Cluj s-au aflat echipele care au deschis discuţiile cu Dan Petrescu pentru a-l aduce antrenor. Destinaţie de neratat, "numele îl ajută" | EXCLUSIV

La CFR Cluj s-au aflat echipele care au deschis discuţiile cu Dan Petrescu pentru a-l aduce antrenor. Destinaţie de neratat, "numele îl ajută" | EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

Oficialul lui CFR Cluj, Marius Bilaşco, a anunţat că ştie despre discuţiile pe care antrenorul Dan Petrescu le-a avut cu anumite cluburi din străinătate, pentru a prelua o echipă din ţara în care "Bursucul" îşi doreşte să revină.

De unde a venit interesul pentru Dan Petrescu

Pe finalul anului, Nelu Varga şi Dan Petrescu au negociat contractul antrenorului şi au ajuns la un consens. Principalul va avea un contract valabil până în 2029 şi are cale liberă spre a-şi alege strategia cu care să atace campionatul în Superligă, dar şi să facă performanţă în Europa. 

Dan Petrescu a avut mai multe experienţe în străinătate ca antrenor, în Polonia, Rusia, China, Turcia sau Qatar, dar marele său vis este de a antrena în fotbalul britanic, acolo unde a fost un jucător apreciat cât timp a îmbrăcat tricoul lui Chelsea. 

De altfel, Dan Petrescu a fost contactat de mai multe echipe din liga a doua engleză, Championship, în trecut, dar antrenorul a refuzat, pentru că n-a fost convins de proiectul cu care s-au prezentat cei care l-au contactat. 

"(n.r. - în trecut) Din Championship a discutat de mai multe ori cu multe echipe. E greu să ajungi acolo, dar îl ajută numele şi cariera de jucător", a declarat Marius Bilaşco pentru Orange Sport. 

În schimb, la CFR Cluj, Dan Petrescu a primit asigurări inclusiv din partea lui Nelu Varga că e în centrul strategiei clubului pentru următorii ani. 

Ardelenii au schimbat foaia în ultima perioadă, au renunţat la jucătorii cu contracte mari şi au echilibrat bugetul clubului, pentru a încerca să micşoreze datoria de peste 25 de milioane de euro a clubului. 

"Nivelul salarial a coborât foarte mult. Ştiu că nu mai avem contracte mari. Au fost jucători care au câştigat sume mari, dar de un an şi ceva nu mai există asemenea contracte. Am încercat să găsim un echilibru. 

Nu pot să spun cel mai mare salariu. Ce s-a reuşit în această perioadă, cu mari sacrificii din partea patronului şi prin noi prin prisma a ce am reuşit să negociem. Am reşuşit să coborâm la un nivel care să ne permită să mergem înainte", a mai spus Marius Bilaşco. 

Afla mai multe despre: dan petrescucfr clujoferta dan petrescumarius bilasconelu varga 

viewscnt
Articole similare