Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cei doi fotbalişti de la FCSB despre care Laurenţiu Reghecampf spunea că sunt ”de Bayern Munchen”: ”Acolo vă văd ca valoare”

Cei doi fotbalişti de la FCSB despre care Laurenţiu Reghecampf spunea că sunt ”de Bayern Munchen”: ”Acolo vă văd ca valoare”

FCSB

Comentarii

Laurenţiu Reghecampf (47 de ani) a ocupat banca tehnică a FCSB-ului preţ de două sezoane în primul său mandat la club, reuşind să cucerească două titluri de campion. Alex Chipciu (33 de ani) a rememorat cât de bine ştia să îşi motiveze jucătorii fostul său antrenor.

Laurenţiu Reghecampf a reuşit o veritabilă ”revoluţie” la FCSB în urmă cu 10 ani, când a preluat o echipă care traversa cea mai îndelungată ”secetă” din istoria sa în Liga 1.

Ultimul titlu al roş-albaştrilor înaintea venirii actualului antrenor de la Neftchi Baku fusese cucerit în 2006, cu şapte ani înainte de a îl redobândi.

Metodele de pregătire ale lui Laurenţiu Reghecampf au fost cele care au atras cu adevărat atenţia, FCSB devenind, din punct de vedere fizic, mult peste adversarele sale din campionat de la acea vreme.

Dar nu doar antrenamentele fizice ale tehnicianului de 47 de ani au fost cruciale pentru actuala vicecampioană, ci şi pregătirea mentală pe care o făcea cu jucătorii săi.

Ajuns spre final de drum, Alex Chipciu şi-a amintit de cele mai frumoase momente din cariera sa, petrecute în perioada 2012-2015, când se afla la FCSB.

Cei doi fotbalişti de la FCSB despre care Laurenţiu Reghecampf spunea că sunt ”de Bayern Munchen”

Jucătorul care evoluează în prezent pentru U Cluj a rememorat cum Reghecampf le transmitea lui şi lui Cristi Tănase că sunt ”jucători de Bayern Munchen”, dându-le încredere să se lupte cu orice adversar, indiferent de nume.

Reghe îţi dădea o încredere fantastică, nu am cuvinte! Atunci, dacă jucam cu Real Madrid, nu ne gândeam unul înainte de meci că n-am putea să-i batem.

Mintea noastră aşa era setată, aşa gândeam zi de zi. Apoi, mentalitatea noastră, că avea 'material' cu care să fixeze abordarea asta.

Reghe îmi spunea mie şi lui Tănase: <<Băi, voi sunteţi jucători de Bayern Munchen, acolo vă văd ca valoare!>>. Îţi dădea un curaj fabulos.

Şi, sigur, pregătirea de top a lui Tommy Neubert. Metodă germană, revoluţionară pentru fotbalul nostru”, a declarat Alex Chipciu, pentru Playsport.

  • 169 de apariţii a însumat Alex Chipciu la FCSB, în perioada ianuarie 2012 - iulie 2016
  • 34 de goluri şi 38 de pase decisive a reuşit fotbalistul în tricoul roş-albastru

Afla mai multe despre: alex chipciu 

viewscnt
Articole similare