Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cei doi oameni din spatele transferului lui Alex Măţan la Rapid: ”Am vorbit foarte mult înainte să vin, a fost un factor foarte important” | EXCLUSIV

Cei doi oameni din spatele transferului lui Alex Măţan la Rapid: ”Am vorbit foarte mult înainte să vin, a fost un factor foarte important” | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

Alex Măţan (22 de ani) a fost transferat de Rapid în această vară, sub formă de împrumut, de la Columbus Crew. Într-un interviu cu Orange Sport, fostul internaţional român de tineret a dezvăluit numele celor doi oameni care l-au convins să facă pasul în Giuleşti.

Vândut în MLS în primăvara lui 2021, Alex Măţan a rezistat un an şi jumătate la Columbus Crew înainte de a reveni în România, timp în care a însumat 37 de apariţii, fără să marcheze sau să paseze decisiv.

Dezamăgiţi de parcursul său, americanii au fost dornici să se descotorisească de salariul acestuia, astfel că au acceptat oferta de împrumut venită dinspre Rapid.

În Liga 1, Alex Măţan va încerca să îşi reconstruiască reputaţia, sub comanda unui antrenor pe care îl cunoaşte foarte bine, de la naţionala U21.

Fostul ”tricolor” mic a recunoscut că Adi Mutu a fost un factor important în luarea deciziei de a se transfera la Rapid, însă nu doar ”Briliantul” a fost în spatele transferului.

Cei doi oameni din spatele transferului lui Alex Măţan la Rapid

Şi Andrei Ciobanu l-a sfătuit pe fostul său coechipier să îl urmeze în Giuleşti, povestindu-i detalii din culise.

Pot să spun că am fost primit foarte bine de către colegi, nu mă aşteptam, toţi colegii sunt foarte călduroşi, îmi oferă încredere zi de zi la antrenamente şi lucrul ăsta mă ajută.

(n.r. de ce ai ales Rapid?) Un factor foarte important a fost domnul Mutu, cu care am discutat şi i-am explicat situaţia mea mai grea din America. El a înţeles, am lucrat împreună la U21 si a fost să colaborăm din nou şi la echipa de club.

(n.r. simţi că îţi dă încredere Mutu?) Da, normal, învăţ în fiecare zi de la el, a fost unul dintre cei mai mari atacanţi ai României, dacă nu cel mai mare, sunt mândru că pot să fiu antrenat de el.

Am vorbit foarte mult cu Ciobi înainte să vin aici, mi-a explicat cum e atmosfera, cum sunt băieţii, antrenamentul, şi el a fost un factor care m-a făcut să vin aici, care m-a convins să vin aici”, a declarat Alex Măţan, pentru Orange Sport.

Alex Măţan a apucat să debuteze în derby-ul cu Petrolul, pierdut de Rapid, însă nu a prins destul de multe minute încât să aibă un real impact, astfel că fanii giuleşteni vor mai avea de aşteptat pentru a îl vedea pe acesta cu adevărat în acţiune.

Înainte de a îl transfera pe Măţan, Rapid s-a interesat de serviciile lui Florinel Coman, căpitanul marii rivale.

Afla mai multe despre: alex măţan 

viewscnt
Articole similare