Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Cel mai mare regret” al străinului cu cele mai multe goluri din Liga 1! Fotbalistul şi-ar fi dorit să îmbrace tricoul României | EXCLUSIV

”Cel mai mare regret” al străinului cu cele mai multe goluri din Liga 1! Fotbalistul şi-ar fi dorit să îmbrace tricoul României | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Eric de Oliveira (36 de ani) şi-a petrecut 10 ani din carieră în România, timp în care a reuşit să devină jucătorul străin cu cele mai multe goluri în Liga 1. Retras din cauza problemelor medicale, brazilianul a recunoscut că este ”cel mai mare regret” al său că nu a reuşit să evolueze sub tricolor.

Sosit în România pentru prima dată în 2007, Eric avea să petreacă 10 din următorii 14 ani în Liga 1, înainte de a se retrage la finalul sezonului 2020/2021.

În prezent, brazilianul este directorul academiei ACS Mediaş 2022, formaţie din Liga 4 nou-înfiinţată după ”moartea” fostei echipe a lui Eric, Gaz Metan.

Fostul mijlocaş este legat pe viaţă de ţara noastră, fiind căsătorit cu o româncă şi stabilit în România, şi deţine un record impresionant în Liga 1.

Brazilianul este fotbalistul străin cu cele mai multe reuşite în campionatul nostru, 66, doborând recordul stabilit de Wesley, care punctase de 64 de ori.

Eric de Oliveira a îmbrăcat tricoul celor de la Gaz Metan, Pandurii Tg. Jiu, Viitorul şi Voluntari în România, dar a fost obligat să se retragă la doar 34 de ani, din pricina problemelor medicale.

”Cel mai mare regret” al străinului cu cele mai multe goluri din Liga 1

Afectat de pubalgie, brazilianul a fost la un pas de a îşi pierde piciorul şi a fost nevoit să renunţe la sportul de performanţe pentru sănătatea sa.

Într-un interviu cu Orange Sport, Eric de Oliveira a recunoscut că cel mai mare regret al carierei sale rămâne faptul că nu a reuşit să reprezinte România.

Dacă pentru Brazilia acesta nu avea nicio şansă de a evolua, fostul mijlocaş ar fi fost bine primit în lotul ţării care l-a ”adoptat”, dar convocarea nu a venit.

Mario Camora esre singurul străin, până acum, căruia i s-a permis să evolueze sub tricolor, iar Eric este de părere că jucătorul CFR-ului merita din plin această distincţie.

”(n.r. rămâi cu regretul că nu ai jucat în naţionala mare?) Ăsta-i cel mai mare regret, cel mai mare regret, cu siguranţă. Camora e un jucător care a meritat să ajungă acolo.

E un profesionist, a dovedit, în top cinci străini, mă bucur pentru el”, a declarat Eric, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: eric 

viewscnt
Articole similare