Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj, TUN financiar! Clubul, scăpat de emoţii: 7 milioane €, direct în conturi

CFR Cluj, TUN financiar! Clubul, scăpat de emoţii: 7 milioane €, direct în conturi

CFR Cluj

Comentarii

Fără banii din cupele europene, după ce a ratat calificarea în grupele Conference League, CFR Cluj a fost nevoit să facă rost de bani din alte surse. Aşa că a vândut mai mulţi jucători importanţi din echipă, pe care i-a înlocuit, iar suma care a intrat în conturile clubului este una mare.

CFR Cluj a încasat, în această vară, o sumă frumoasă de bani din vânzarea de jucători, rămasă fără sursa de venit de la UEFA, după ce a ratat calificarea în grupele Conference League în faţa turcilor de la Adana Demirspor. Ca să acopere "gaura", clubul a fost nevoit să renunţe la anumiţi jucători, dar n-a dus lipsă de oferte.

CFR Cluj a încasat o sumă importantă din vânzarea jucătorilor în această vară: 7,3 milioane de euro!

Nelu Varga, patronul CFR-ului, a transmis conducerii că este nevoie de sustenabilitate la club fără ca el să facă eforturi financiare mari în acest sezon, după ratarea cupelor europene, astfel că "rotiţele" s-au pus în mişcare, iar cea mai mare sursă de venit din această vară a fost vânzarea de jucători.

Rând pe rând, Anddrei Burcă, Nana Boateng, Simone Scuffet, Emmanuel Yeboah sau brazilianul Yuri au plecat din Gruia şi au adus sume importante de bani. Per total, după vânzarea mai multor nume importante, CFR Cluj a adunat în conturi nu mai puţin de 7,3 milioane de euro, sumă care a scăpat-o de emoţiile problemelor financiare.

Cea mai mare sumă de transfer încasată de CFR Cluj în această vară este cea pe Nana Boateng, plecat în Coreea de Sud, la Jeonbuk Hyundai, noua echipă a lui Dan Petrescu. Clubul "Bursucului" a încasat două milioane de euro pentru Boateng, mijlocaş central care a avut evoluţii foarte bune în tricoul echipei din Gruia.

O plecare importantă care nu s-a materializat în această vară este cea a lui Ermal Krasniqi, dorit la Bordeaux. Totul a fost amânat pentru perioada de mercato din iarnă, în funcţie de evoluţiile kosovarului. Cele două cluburi se înţeleseseră la bani, după cum a anunţat conducerea "feroviarilor".

Sumele încasate de CFR Cluj din transferuri:

  • Nana Boateng (Jeonbuk Hyundai) - 2 milioane de euro
  • Emmanuel Yeboah (Brondby IF) - 1,8 milioane de euro
  • Andrei Burcă (Al-Okhdood) - 1 milion de euro
  • Simone Scuffet (Cagliari) - 800.000 de euro)
  • Alexandru Păun (Hapoel Beer Sheva) - 500.000 de euro
  • Claudiu Petrila (FC Rapid 1923) - 500.000 de euro (împrumut)
  • Yuri Matias (Neftchi Baku) - 400.000 de euro
  • Christopher Braun (FC Rapid 1923) - 150.000 de euro
  • Rangelo Janga (Bnei Sakhnin) - 200.000 de euro


 

Afla mai multe despre: cfr cluj bani transferuricfr cluj banicfr cluj tun financiarcfr clujbani 

viewscnt
Articole similare