Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chiricheş şi Maxim, luaţi la rost de Sânmărtean: ”Cam multe retrageri în ultimul timp. Se simt vânaţi”

Chiricheş şi Maxim, luaţi la rost de Sânmărtean: ”Cam multe retrageri în ultimul timp. Se simt vânaţi”
Comentarii

Lucian Sânmărtean a comentat posibilitatea ca Vlad Chiricheş şi Alexandru Maxim să se retragă de la echipa naţională.

Cei doi tricolori au fost criticaţi dur după jocul foarte slab al echipei naţionale din Muntenegru, acolo unde România a pierdut fără drept de apel, scor 0-2.

Astfel, Chiricheş şi Maxim ar putea lua în considerare o posibilă retragere de la echipa naţională. Căpitanul României are 32 de ani, iar ”decarul” 31 de ani.

Ultimul internaţional român care s-a retras din prima reprezentativă a fost Alin Toşca.

Sânmărtean, critic la adresa lui Chiricheş şi Maxim: ”Cam multe retrageri în ultimul timp. Se simt vânaţi”

Lucian Sânmărtean, mijlocaş cu 21 de prezenţe în tricoul României, a vorbit despre meciul cu Bosnia, dar şi despre subiectul care îi are în centru pe Chiricheş şi Maxim.

”Ne-a lipsit rezultatul. Dacă e să analizăm naţionala, trăim prin rezultate. Jocul nu a fost chiar atât de rău. Am urmărit jocul în prima repriză, după care am adormit, dar mi-a plăcut cum a arătat naţionala. Ne lipsesc încă rezultatele, dar cu puţină răbdare, va veni şi acest lucru.  

Sunt situaţii de gol, toată lumea îi ceartă pe Puşcaş, Alibec sau Burcă pentru că nu înscriu, dar a fost o situaţie în care nu s-a reuşit să se înscrie. Când vom avea rezultate, şi percepţia voastră despre naţională se va schimba. 

Nu e nicio problemă de încredere. La cum îl ştiu pe Edi, discursul lui în vestiar îţi spun sigur că te trezeşte, te face să fii viu la momentul jocului.

Trebuie să facem rezultate. E presiunea care pică pe jucătorii cu experienţă. Am resimţit-o mereu la naţională şi ştiu ce înseamnă presiunea unui Chiricheş, care trebuie să ducă echipa, unui Maxim, care sunt jucători de experienţă.

Când lucrurile nu funcţionează, ne îndreptăm să arătăm cu degetul spre ei, dar nu e cazul. Echipa are jucători de perspectivă, buni, dar ne lipsesc rezultatele.  

(n.r. despre retrageri) Cam multe retrageri în ultimul timp. Ar trebui să-şi asume şi rezultatele mai puţin pozitive, să rămână pentru că sunt jucători de experienţă, de impact.

Atunci cu siguranţă jucătorii tineri dacă văd la Chiricheş că se retrage, eu, Rus (n.r. Adrian, colegul din defensivă), cum ar trebui să mă raportez la naţională? Fiindcă Chiricheş lângă Rus cu siguranţă va evolua şi va creşte pentru că Chiricheş îi va lua toată presiunea acestui copil şi acest copil se va putea ridica la un nivel superior.

Aşa, Chiri ne lasă, Maxim ne lasă, vom rămâne cu tinerii pe care tot i-am promovat, dar ai nevoie de jucători de experienţă care să îţi ducă astfel de jocuri la naţională. 

La naţională, jucătorii tineri nu sunt încă copţi ca să îşi asume reponsabilitatea unor rezultate şi atunci va fi destul de greu ca aceşti bătrâni să se retragă. Nu mi-aş dori pentru că eu m-am retras când n-am mai avut ce face, eram chiar foarte bătrân. Aceşti jucători încă nu sunt. Maxim la 31 ani nu e încă bătrân pentru fotbal.

(n.r de ce vor să se retragă?) Rezultate proaste, iar la primul rezultat negativ pe cine sa iei? Îi iei pe jucătorii care sunt de impact în echipă şi atunci e normal ca aceşti jucători să se simtă vânaţi oarecum, frustraţi. Mi-aş dori ca aceşti băieti să reziste pentru că vor veni şi jocurile bune, rezultate bune şi tot datorită lor, aceşti copii vor creşte”, a declarat Sânmărtean, la un eveniment cu ocazia centenarului echipei naţionale a României.

Afla mai multe despre: sanmarteanchirichesmaximechipa nationala 

viewscnt
Articole similare