Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine a fost ”rege”? O legendă face încă o propunere, pe lângă Dobrin, Hagi şi Balaci: ”L-aş include şi pe el, un jucător foarte bun” | EXCLUSIV

Cine a fost ”rege”? O legendă face încă o propunere, pe lângă Dobrin, Hagi şi Balaci: ”L-aş include şi pe el, un jucător foarte bun” | EXCLUSIVgalerie foto

Special

Comentarii

Aurel Beldeanu a vorbit despre comparaţia Dobrin - Hagi - Balaci, dar propune şi alt nume alături de cei trei.

Dănuţ Lupu a lansat o întreagă dezbatere atunci când afirmat că, pentru el, Nicolae Dobrin a fost cel mai bun fotbalist român, peste Gică Hagi.

Aurică Beldeanu - fost component al Craiovei Maxima - i-a prins pe toţi trei jucând, dar propune încă un nume de mare fotbalist al României.

Aurel Beldeanu, despre disputa Dobrin - Hagi - Balaci: ”Aici l-aş include şi pe Gheorghe Constantin”

Aurel Beldeanu este unul dintre cei mai importanţi mijlocaşi centrali pe care i-a avut România.

A început fotbalul la Progresul Bucureşti, unde a jucat timp de 4 sezoane şi ulterior a mai evoluat pentru FCM Reşiţa, Universitatea Craiova şi Chimia Râmnicu Vâlcea.

A rămas în istorie mai ales pentru perioada petrecută la Universitatea Craiova, unde a fost component de bază al echipei de Bănie - care în acea perioadă a avut una dintre cele mai bune generaţii din fotbalul românesc.

Aurică Beldeanu a jucat împotriva lui Dobrin şi Hagi şi a fost coleg cu Ilie Balaci. El spune că fiecare dintre cei trei şi-au marcat propria eră în care au evoluat.

Pe lângă cei trei, Aurel Beldeanu îl propune şi pe Gheorghe Constantin în galeria celor mai buni fotbalişti din istoria României:

”Toţi trei au fost mari la vremea lor. Dobrin a avut perioada lui, Gică Hagi a avut perioada lui, Balaci a avut perioada lui.

Aici l-aş putea include şi pe Constantin (n.r. Gheorghe Constantin, fost atacant la Steaua), de la Steaua, despre care pot spune ca a fost un jucător foarte bun. Am jucat şi împotriva lui Constantin, şi împotriva lui Dobrin.

Dobrin era foarte tehnic. Acum am văzut că s-a tot vorbit despăre cine e ”rege”, cine nu e ”rege”, dar eu cred că trebuie să vorbim despre fiecare etapă în parte.

Aşa, din punct de vedere al palmaresului, poate Gică hagi putem spune că a fost numărul 1, că a jucat la Real Madrid, Barcelona.

Să nu-l uităm pe Ilie Balaci, care mi-a fost coelg de echipă ani de zile şi a fost fantastic.

Important e că fotbalul românesc a avut astfel de jucători şi la fel de important să încercăm să mai descoperim jucători foarte talentaţi”, a spus Aurel Beldeanu pentru Orange Sport.

Cine a fost Gheorghe Constantin, cel considerat de Beldeanu printre cei mai mari fotbalişti români

Născut pe 14 decembrie 1932 şi decedat pe 9 martie 2010, Gheorghe Constantin face parte din galeria legendelor Stelei.

A fost unul dintre cei mai valoroşi atacanţi români din toate timpurile şi şi-a petrecut cea mai mare parte din carieră la Steaua, pentru care a evoluat în perioada 1955-1969.

La Steaua, el a câştigat de 4 ori titlul de campion, 4 Cupe ale României şi a fost de 3 ori golgheterul campionatului nostru.

Gheorghe Constantin a făcut parte din lotul naţionalei României la Jocurile Olimpice din 1964. În sferturi, cu Ungaria, când tabela indica 1-0 pentru adversari, el a ratat o lovitură de la 11 metri - un moment care l-a marcat.

Atunci, Ungaria până la urmă a înscris de două ori, s-a calificat în semifinale şi avea să câştige şi trofeul.

”Am fost pus la zid după acel penalty ratat. Cei de la Federaţie s-au gândit că eu sunt ţapul ispăşitor ideal, aşa că am fost 'curăţat' pentru vreo trei ani de la echipa naţională [...] Am ratat ca să nu mă uite oamenii”, spunea amuzat Gheorghe Constantin, într-un interviu pentru Adevărul.

Gheorghe Constantin a început fotbalul la Unirea Tricolor şi, după ce echipa a fost desfiinţată de comunişti, s-a transferat la Venus.

A mai jucat un an la Avântul Reghin, 3 ani la CSMS Iaşi, un an la CFR Sighetu Marmaţiei şi, în 1955, s-a transferat la Steaua, unde a jucat până în 1969.

Ultima echipă din cariera de fotbalist a fost Kayserispor, pentru care a jucat între 1969 şi 1971.

La echipa naţională, Gheorghe Constantin a strâns 39 de selecţii şi 12 goluri.

Afla mai multe despre: beldeanu 

viewscnt
Articole similare