Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine ar putea veni să investească la Dinamo! "Nu avem puncte asupra cărora să nu fi căzut de acord la nivel principial". Detalii despre negocierile cu Red&White

Cine ar putea veni să investească la Dinamo! "Nu avem puncte asupra cărora să nu fi căzut de acord la nivel principial". Detalii despre negocierile cu Red&White

Dinamo București

Comentarii

Sorin Preda, founder & CEO at Global Vision, a relatat discuţiile cu Red&White Management, pentru a mări numărul de investitori la Dinamo Bucureşti.

Dinamo Bucureşti caută investitori. Ce spune Sorin Preda

Administratorul special de la Dinamo, Vlad Iacob, este cel care a atras atenţia asupra necesităţii de a atrage investiţii în clubul alb-roşu, într-o perioadă în care un investitor s-ar putea retrage de la Dinamo. 

La câteva zile distanţă, Sorin Preda, una dintre persoanele cu care se discută pentru a atrage investiţii, a explicat situaţia. 

"De peste 30 de ani, conduc proiectele în care sunt implicat, ghidat de un set simplu de valori si comportamente asociate. M-am bazat întotdeauna pe comunicare deschisă, directă, onestă. Pe multă muncă realizată cred în mod responsabil, corect şi cinstit, în echipă, pe bază de încredere şi respect pentru cei din jurul nostru. Ţintind progresul, nu perfecţiunea. Acceptând diferenţele de opinie, eşecul, greşelile, punctele slabe şi provocările zilnice. 

Misiunea nu trebuie sa fie ca X sau Y să ajungă acţionar la DINAMO. Misiunea este chiar DINAMO. Misiunea este să readucem, dacă putem, un alt brand românesc de tradiţie din fotbalul nostru, acolo unde îi este locul. În topul performanţelor sportive din Romania şi din Europa. 

Am declarat faptul ca am avut discuţii cu cei de la Red&White Management pentru o contribuţie de capital necesară implementării noului proiect. Până la acest moment nu avem puncte asupra cărora să nu fi căzut de acord la nivel principial, însă unele dintre condiţiile discutate nu se pot îndeplini peste noapte şi nici nu depind în totalitate de dânşii, sau de un singur om.

Pe scurt, proiectul nou vizează ideea unui grup de parteneri/acţionari “silent” care să sprijine financiar pe termen mediu/lung, o echipă de management profesionist care să işi asume obiective clare. O alternativă la modelul clasic de atragere a unui finanţator ancoră in jurul căruia să se dezvolte capitalul necesar proiectului", a transmis Sorin Preda, pe Facebook. 

Singura piedică la Dinamo

Aşa cum anunţau conducătorii de la Dinamo, investitorii sunt pregătiţi să se alăture proiectului după aprobarea planului de reorganizare. 

"Unul dintre cele 8-9 puncte discutate cu R&W a fost organizarea clubului după principii de guvernare corporativă. Adică dezvoltarea unui sistem de drepturi, obligaţii, atribuţii şi măsuri de control, instituite cu scopul de a asigura operarea eficientă în cadrul legal, dar şi de a asigura cheltuirea corectă a sumelor alocate, prin asumarea răspunderii administratorilor şi managerilor faţă de acţionari.

Acest lucru este greu de realizat atat timp cât eşti încă în insolvenţă şi nu ai un plan de reorganizare aprobat de un judecator sindic. Celelalte puncte au vizat acordul de asociere, mecanismele de management care pot asigura continuitatea proiectului în situaţii de criză/oportunitate, criterii în selectare a finanţatorilor, etc. Există o viziune comună, dar situaţia din trecut şi lipsa aprobării unui plan reorganizare astăzi, amână decizia multor părţi care sunt interesate să aducă aporturi financiare în structura actuală.

Trebuie rabdare! Răbdarea este o super putere!", a adăugat despre Dinamo, printre altele, Sorin Preda. 

 

Afla mai multe despre: sorin predasorin preda dinamoactionari dinamo 

viewscnt
Articole similare