Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine sunt cei 2 români care au câştigat 840 de milioane € într-un singur an şi l-au depăşit pe Ion Ţiriac în topul celor mai bogaţi afacerişti

Cine sunt cei 2 români care au câştigat 840 de milioane € într-un singur an şi l-au depăşit pe Ion Ţiriac în topul celor mai bogaţi afacerişti

Special

Comentarii

Doi români au câştigat în jur de 840 de milioane de euro, într-un singur an, după cum arată clasamentul Forbes. A fost un an bun şi pentru Ion Ţiriac, cel care a urcat pe a doua poziţie în topul celor mai bogaţi români.

Forbes România a realizat clasamentul cu cei mai bogaţi român în anul 2022. În top 3 au avut loc schimbări spectaculoase şi Ion Ţiriac a devenit al doilea cel mai bogat român.

Doi oameni de afaceri din România au avut însă în 2022 un an extraordinar, în care şi-au sporit averea cu 4,1 miliarde de lei, adică în jur de 840 de milioane de euro.

Cine sunt cei doi români care au câştigat 840 de milioane de euro într-un singur an

În clasamentul Forbes pe 2021, podiumul era alcătuit din Daniel Dines (UiPath, avere estimată la 22,2 miliarde de lei), Dragoş şi Adrian Pavăl (Dedeman, 8,9 miliarde de lei) şi Ion Ţiriac (auto, imobiliare, financiar, avere 7,2 miliarde de lei).

Însă, în 2022, acest top 3 a suferit schimbări dramatice.

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl au urcat pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată în 2022 la 13 miliarde de lei. Adică aproximativ 2,65 miliarde de euro.

Practic, afacerile fraţilor Pavăl au explodat în 2022 cu aproximativ 4,1 miliarde de lei, adică în jur de 840 de milioane de euro.

Pe locul 2 în topul celor mai bogaţi oameni de afaceri români, din 2022, a urcat Ion Ţiriac. A fost un an foarte bune şi pentru fostul tenismen, care a ajuns acum la o avere de 8,5 miliarde de lei, daţă de 7,2 miliarde de lei - cât avea în 2021.

Afaceristul în vârstă de 83 de ani este cel mai bogat fost tenismen din lume.

Podiumul este completat de Daniel Dines, a cărui avere este acum estimată la 8 miliarde de lei. Această prăbuşire faţă de anul 2021 a venit din cauza faptului că acţiunile pe care Dines la deţine la UiPath au tot scăzut după ce compania a fost listată la Bursa din New York.

Afla mai multe despre: forbes 

viewscnt
Articole similare