Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Clubul cu pretenţii din Superliga, de vânzare! Discuţiile cu noi investitori au picat. Ce urmează: ”Aşa poate fi apetisant” | EXCLUSIV

Clubul cu pretenţii din Superliga, de vânzare! Discuţiile cu noi investitori au picat. Ce urmează: ”Aşa poate fi apetisant” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Cu doar câteva zile înaintea debutului noului sezon, un patronul din Superliga a anunţat că încă îşi doreşte să vândă clubul. Discuţiile iniţiale au picat, astfeş că un nou plan a fost pus la punct pentru a putea duce la rezolvarea tranzacţiei.

Promovată în primul eşalon în 2013, FC Botoşani a devenit o prezenţă constantă în Superliga în ultimul deceniu şi una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului.

Sub comanda lui Marius Croitoru, moldovenii au prins play-off-ul de două ori, în timp ce cu predecesorul său pe bancă, Leo Grozavu, s-au calificat şi în cupele europene.

Însă, o eră a luat sfârşit la echipă, odată cu plecările importante ale lui Croitoru şi căpitanului Enriko Papa, doi oameni de bază la Botoşani în ultimii ani.

Mai mult, şi patronul Valeriu Iftime este dornic să vândă echipa, aşa cum anunţase anterior, deşi acesta a recunoscut că nu doreşte doar să scape de aceasta.

Omul de afaceri a punctat că, la momentul actual, are şanse mici să poată finaliza vreo vânzare întrucât doreşte ca FC Botoşani să ajungă pe mâini bune.

Acesta dăduse de o parte interesată, în forma unor investitori germani, dar discuţiile cu aceştia au picat din cauza formei de organizare juridice a clubului.

Aşadar, schimbând societatea dintr-una non-profit într-una pe acţiuni, alături de un rebranding, Valeriu Iftime speră că va putea să rezolve vânzarea clubului.

Clubul cu pretenţii din Superliga, de vânzare

Formula asta va funcţiona şi este sănătoasă, să caut jucători printr-un scouting foarte atent, să aduc jucători cu potenţial, capricioşi ce-i drept, ca apoi să îi modelăm şi să îi dăm dimensiunile clubului şi apoi, aşa cum e şi Papa, pleacă pentru că nu am ce să îi fac.

I-am promis că dacă joacă bine, dacă e devotat, dacă e oferta bună pentru el şi pentru club, pleacă, nu pot abdica, pentru că dacă abdic de la teoria asta, s-ar putea să moară multe elemente de control viitoare.

Nu o vând încă (n.r. echipa). Ideea de a vinde echipa rămâne, dar am mai spus-o. Nu vând echipa când nu ai cum să o vinzi, pentru că aş vinde-o unui om sănătos, unui club, unei companii serioase.

Nu există asemenea elemente în universul acesta al fotbalului, adică cineva serios, care vrea să investească, şi mai ales la Botoşani. Am găsit la un moment nişte oameni din Germania şi mi-au spus că... non-profit, le-am explicat eu, dar el a zis că vrea profit, ce non-profit.

Acum suntem pe cale de a face un S.A. (n.r. societate pe acţiuni), după care fac un rebranding, să aibă o consistenţă, aşa poate fi apetisantă să o vinzi.

Dacă vine o echipă pe minus, cum e Dinamo, cu şapte milioane deficit, şi e pe 14, nu o ia nimeni niciodată, chiar dacă au 20.000 de clienţi care se numesc suporteri.

Pot fi situaţii de dezaatru oricând dacă nu eşti atent la intrări sau la cheltuieli, că intrările sunt oarecum calculate”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: valeriu iftime 

viewscnt
Articole similare