Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Clubul din Liga 1 care s-a împrumutat de la LPF pentru a supravieţui. Suma încasată, dezvăluită: "Nu vă ascund. Am mai ajutat"

Clubul din Liga 1 care s-a împrumutat de la LPF pentru a supravieţui. Suma încasată, dezvăluită: "Nu vă ascund. Am mai ajutat"

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, şi secretarul general, Justin Ştefan, au vorbit despre împrumutul acordat clubului Gaz Metan.

Ce sumă a primit Gaz Metan de la LPF

Cluburile aflate pe locurile direct retrogradabile, Academica Clinceni şi Gaz Metan, au probleme şi în afara terenului de joc. Situaţia financiară a celor două s-a deteriorat în acest sezon, iar formaţia din Mediaş a împrumutat bani de la LPF, pentru a supravieţui până la finalul stagiunii. 

Şefii LPF au hotărât să acorde împrumutul, pentru ca celelalte echipe din Liga 1 să nu aibă de suferit, în cazul în care Gaz Metan s-ar fi retras.

LPF consideră că prin plata sumei de "50-60.000 de euro" s-a evitat un prejudiciu mai mare. 

"Nu putem interveni în bugetul cluburilor, dar ei trebuie să fie atenţi la... Când îşi propun un buget, să nu depăşească cheltuielile, pentru că e o problemă de manageriat. Nu au avut venituri şi au fost contracte mari, ca la Petrolul, Iaşi. Au fost cesiuni din anii precedenţi şi au ajuns să fie în insolvenţă, precum Dinamo. 

Nu vă ascund. Cum am ajutat Târgu Mureş, Petrolul, am ajutat şi Gaz Metan, ca să poată duce la sfârşit campionatul, să nu avem discuţii cu drepturile TV şi să fie afectate celelalte cluburi. Le-am dat împrumut celor de la Gaz, ca să-şi plătească cheltuielile etapă de etapă. Se recuperează când revin în Liga 1 şi dau datoria înapoi. Nu e o sumă foarte mare. 50-60.000 de euro", a declarat Gino Iogulescu. 

"Interesul e să supravieţuiască, prin insolvenţă sau alte proceduri. S-au cesionat drepturile de televiziare, care ţin de Liga 1 şi în Liga 2. Se va regla acest împrumut. Nu poate fi denumit păgubos (n.r. - împrumutul), pentru că dacă această competiţie s-ar fi încheiat cu un număr mai mic de meciuri, prejudicul suferit de echipe era mult mai mare", a spus Justin Ştefan. 

În acest sezon, Academica Clinceni e penultima în Liga 1, cu un punct după cinci etape, şi va retrograda direct, alături de Gaz Metan. 

 

Afla mai multe despre: gaz metanlpf 

viewscnt
Articole similare