Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ilie Poenaru "a îngropat-o" pe Academica Clinceni cu calificarea în play-off! Cum a ajuns clubul din Ilfov în prăpastie: "Nu s-au aşteptat să termine sus"

Ilie Poenaru "a îngropat-o" pe Academica Clinceni cu calificarea în play-off! Cum a ajuns clubul din Ilfov în prăpastie: "Nu s-au aşteptat să termine sus"

Academica Clinceni

Comentarii

Paradoxal, cel mai important moment din istoria Academicii Clinceni, calificarea în play-off-ul Ligii 1, a însemnat începutul dezastrului pentru clubul din Ilfov.

Cum a ajuns Academia Clinceni în situaţia dificilă din campionat

În sezonul 2021-2022, Ilie Poenaru a transformat-o pe Academica Clinceni în revelaţia campionatului, dar calificarea istorică în play-off i-a luat prin surprindere pe şefii echipei din Ilfov. 

Cu vedete în lot precum Florin Gardoş, Cristi Tănase, Adi Popa sau Raul Rusescu, conducătorii şi-au pus piedici singuri. Academica Clinceni a promis prin contract bonusuri mari pentru intrarea în primele şase echipe din Liga 1, iar tocmai aceste sume suplimentare neprevăzute, întrucât ilfovenii nu se aşteptau să intre în play-off, au dereglat bilanţul clubului. 

"Clinceniul nu s-a aşteptat să termine competiţia pe un loc înaintat, au terminat-o sus cu nişte bonusuri de performanţă şi au fost diferenţe între cheltuieli şi venituri", a declarat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

Acele sute de mii de euro, reprezentând bonusuri de performanţă, şi alte decizii greşite ale conducătoruilor au aruncat echipa în haos. 

Plecarea lui Ilie Poenaru a fost primul semnal al destrămării echipei. Academica Clinceni a încercat să reconstruiască totul cu costuri mici, dar a eşuat. 

În acest sezon, revelaţia din sezonul trecut e penultima în Liga 1, cu un punct după cinci etape, şi va retrograda direct, alături de Gaz Metan. 

Afla mai multe despre: ilie poenaruacademica clinceni 

viewscnt
Articole similare