Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Comitetul Olimpic din Kosovo cere ca Novak Djokovic să fie sancţionat pentru mesajul politic de la Roland Garros

Comitetul Olimpic din Kosovo cere ca Novak Djokovic să fie sancţionat pentru mesajul politic de la Roland Garros

Tenis

Comentarii

Comitetul Olimpic din Kosovo i-a cerut Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să deschidă proceduri disciplinare împotriva lui Novak Djokovic, acuzându-l pe sârb că a alimentat tensiunile cu mesajul “Kosovo este inima Serbiei”, la French Open, relatează Reuters.

Luni, Novak Djokovic, numărul 3 mondial, a scris un mesaj politic despre independenţa Kosovo pe camera de filmat de pe terenul Philippe-Chatrier, după victoria din primul tur de la Roland-Garros, în faţa lui Aleksandar Kovacevic. "Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!", a scris el.

În aceeaşi zi, aproximativ 30 de soldaţi ai forţelor NATO de menţinere a păcii au fost răniţi în confruntări cu protestatari sârbi în oraşul Zvecan din nordul Kosovo, unde a crescut tatăl lui Djokovic.

“Novak Djokovic a promovat din nou propaganda naţionaliştilor sârbi şi a folosit platforma sportului pentru a face asta”, a precizat într-un comunicat preşedintele Comitetului Olimpic din Kosovo, Ismet Krasniqi. “Declaraţiile făcute de o astfel de personalitate, fără pic de remuşcare, au ca rezultat direct creşterea nivelului de tensiune şi violenţă dintre cele două ţări”, a adăugat oficialul, menţionând că CIO ar trebui să deschidă proceduri disciplinare împotriva tenismenului.

Novak Djokovic a declarat după ce a transmis mesajul desppre Kosovo că nu are reţineri în privinţa gestului său şi că l-ar repeta.

Afla mai multe despre: novak djokovic 

viewscnt
Articole similare