Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Comparaţia tragicomică făcută de Alex Bourceanu: ”Ce facem noi este ca definiţia nebuniei a lui Einstein” | EXCLUSIV

Comparaţia tragicomică făcută de Alex Bourceanu: ”Ce facem noi este ca definiţia nebuniei a lui Einstein” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Într-un interviu cu Orange Sport, Alex Bourceanu (37 de ani) a discutat despre actuala stare a fotbalului românesc. Fostul căpitan al FCSB-ului a vorbit despre obiectivele echipelor calificate în cupele europene şi a făcut o comparaţie tragicomică între definiţia nebuniei lui Einstein şi felul în care este condus fotbalul nostru.

Oţelul Galaţi a fost ultima echipă din fotbalul românesc care s-a calificat direct în grupele Ligii Campionilor, după câştigarea titlului de campioană.

Echipa pregătită de Dorinel Munteanu avea să se facă de râs în competiţie şi este, până şi după 10 ani, ultima formaţie din România care a primit ”liber” în preliminarii.

Coeficientul Ligii 1 se prăbuşise încă de pe atunci, dar situaţia în care a ajuns în ziua de azi este cu adevărat halucinantă.

Dacă, pe vremuri, campionatul nostru primea două locuri în Champions League, campioana mergând direct în grupe, acum cucerirea Superligii te-ar aduce în primul tur preliminar al competiţiei.

Într-un interviu cu Orange Sport, Alex Bourceanu a vorbit despre declinul fotbalului românesc şi a punctat că doar prin performanţă ne mai putem ridica din cenuşe.

Fostul căpitan de la FCSB a comparat felul în care este codus fotbalul nostru cu definiţia nebuniei a lui Albert Einstein şi a dat un verdict sumbru pentru fotbalul nostru.

Comparaţia tragicomică făcută de Alex Bourceanu

Important ca două-trei echipe angrenate în cupele europene să ajungă în grupe, pentru că ar fi o expunere mai mare pentru jucătorii noştri. Jucătorii noştri au nevoie de meciuri în cupele europene, pentru că acestea sunt meciurile în care progresează cel mai mult.

Ar creşte cumva şi imaginea pe care fotbalul nostru o are, ba mai mult, jucătorii fiind expuşi la aceste meciuri intense, cu o mare presiune, vor putea face mai bine faţă şi în meciurile echipei naţioanale, in speranţa că ne vom putea califica la următoarele... cel puţin la unul dintre turneele finale de Campionat European sau Campionat Mondial.

Nu ştiu cât de mult a scăzut fotbalul românesc. E clar că fotbalul european e într-un progres continuu, diferenţa este uluitoare faţă de acum 10 ani, să spunem. Iar dacă noi nu creştem şi ei cresc, doar pentru că stagnăm, deja diferenţa creşte.

Ne aştptăm să facem lucrurile la fel şi să ne aşteptăm să avem alte rezultate. Definiţia lui Einstein despre nebunie e următoarea: să faci acelaşi lucru şi să te aştepti la rezultate diferite, e practic ceea ce facem noi.

În momentul în care vom reuşi să facem paşi importanţi, fotbalul nostru va creşte. Până atunci poate vom ajunge în cupele europene, dar va fi mai mult o întâmplare decât o regulă”, a declarat Alex Bourceanu pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: alex bourceanu 

viewscnt
Articole similare