Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Considerat trădător în Ucraina, Tymoshchuk a vorbit cu un cunoscut jurnalist rus: ”Mi-a scris şi apoi m-a sunat”. Ce l-a deranjat pe fostul fotbalist ucrainean

Considerat trădător în Ucraina, Tymoshchuk a vorbit cu un cunoscut jurnalist rus: ”Mi-a scris şi apoi m-a sunat”. Ce l-a deranjat pe fostul fotbalist ucrainean

Campionate

Comentarii

Anatoliy Tymoshchuk a stat de vorbă cu unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti sportivi din Rusia, Aleksey Andronov.

Aleksey Andronov a dezvăluit că a fost contactat de Anatoliy Tymoshchuk după un articol scris de jurnalistul rus.

Anatoliy Tymoshchuk este considerat un trădător în Ucraina după ce fostul mare mijlocaş a refuzat să-şi dea demisia de la Zenit Sankt Petersburg.

Anatoliy Tymoshchuk a stat de vorbă cu un jurnalist rus

Înainte de război, Tymoshchuk era o legendă a fotbalului din Ucraina. Fostul mijlocaş al lui Bayern Munchen este jucătorul cu cele mai multe selecţii din istoria naţionalei Ucrainei, 144.

Însă atitudinea pe care Anatoliy Tymoshchuk a avut-o după ce Rusia i-a atacat ţara natală i-a enervat serios pe ucraineni, care acum îl consideră un trădător.

Spre deosebire de alţi ucraineni care îşi desfăşurau activitatea în Rusia şi care au demisionat, Tymoshchuk a refuzat să plece de la Zenit Sankt Petersburg. Mai mult, n-a scos niciun cuvânt despre decizia Rusiei să atace Ucraina.

De la izbucnirea războiului, adică de pe 24 februarie, antenorul în vârstă de 43 de ani a preferat să tacă. S-a enervat totuşi când un jurnalist rus a scris un articol despre el.

Aleksey Andronov, unul dintre cei mai cunoscuţi ziarişti din Rusia, a dezvăluit că Tymoshchuk nu mai poate trimite fostei soţii banii pentru pensia alimentară, din cauza sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană.

Natalia Tymoshchuk, fosta soţie şi cele două fiice ale lor trăiesc în Germania, însă tranzacţiile băncilor din Rusia au fost blocate după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina.

Aleksey Andronov a dezvăluit că Tymoshchuk l-a contactat după ce a scris despre acest subiect:

”Pentru mine acesta este un subiect dificil. Apoi s-a întâmplat această poveste cu pensia alimentară, pe care am acoperit-o pe canalul meu de Telegram. Tymoshchuk mi-a scris imediat şi apoi a sunat.

I-am spus imedat că nu accept critici la adresa mea, pentru că timp de 4 ani nici măcar nu m-a întrebat ce fac. După aceea, am început din când în când să corespondăm, în principal pe subiecte din fotbal.

Nu l-am întrebat nimic despre acest subiect (n.r. despre poziţia lui faţă de războiul din Ucraina), pentru că atunci când o persoană tace totul este clar. Aş vrea să vorbim, dar nu are sens să scoţi ceva cu cleştele de la el.

Nu m-a interesat multă vreme părerea lui pe această teamă. Cred că a făcut o anumită alegere şi recunosc pe deplin situaţia, în care Tymoshchuk va trebui să-şi schimbe cetăţenia cu cea rusă.

(Ce-ai face în locul şui Tymoshchuk?) Mai întâi trebuie să apari şi apoi trebuie să vorbeşti [...] Orice persoană normală, când există probleme în ţara sa, va încerca să o ajute în orice fel poate, fără nicio discuţie”, a declarat Aleksey Andronov, citat de Sport.ua.

Afla mai multe despre: anatoliy tymoshchuk 

viewscnt
Articole similare