Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Chivu, pregătit să facă pasul la seniori după ce a câştigat titlul alături de Inter Primavera: ”Vreau să mulţumesc echipei mele. Sunt gata să accept provocări”

Cristi Chivu, pregătit să facă pasul la seniori după ce a câştigat titlul alături de Inter Primavera: ”Vreau să mulţumesc echipei mele. Sunt gata să accept provocări”

Inter Milano

Comentarii

Echipa U19 a clubului Inter Milano, antrenată de Cristian Chivu, a câştigat, marţi, campionatul Primavera, după ce a învins, în finală, cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1), după prelungiri şi după ce a fost condusă cu 1-0, pe AS Roma, campioana sezonului regulat.

Cristi Chivu a făcut primii paşi în antrenorat la fost sa echipă, Inter, la loturile de copii ale vicecampioanei Italiei, în 2018.

Apoi, an de an, fostul căpitan al echipei naţionale a fost promovat câte un nivel, ajungând în 2021 să preia Inter Primavera, prima formaţie de sub echipa mare a milanezilor.

După un parcurs dezamăgitor în UEFA Youth League, fiind eliminaţi de Zilina, elevii lui Cristi Chivu au mai spălat din ruşine şi au cucerit titlul.

În urma performanţei reuşite, antrenorul român şi-a felicitat jucătorii şi le-a mulţumit colaboratilor săi pentru munca depusă, spunând că este gata pentru noi provocări.

Cristi Chivu, pregătit să facă pasul la seniori după ce a câştigat titlul alături de Inter Primavera

"Există multă satisfacţie, mă bucur pentru băieţi. Cu cei din 2003 am început un drum acum doi ani, dar a urmat pandemia şi înfrângerea din semifinala U18.

Dar noi am crezut şi am muncit mereu, iar meritul este al lor. Astăzi au avut şansa de a scrie istorie, de a-şi atinge obiectivul şi visul, mă bucur pentru ei.

Acest grup are un caracter asemănător, în momentele dificile am scos întotdeauna ceva în plus. Am făcut-o şi astăzi, chiar dacă nu a fost uşor să revenim şi să ne păstrăm luciditatea.

Apoi, din nou, intrările băieţilor în repriza a doua au adus ceva în plus. Lucrul care mă bucură este că am terminat meciul cu doi jucători din 2005 pe teren, care au făcut un joc extraordinar.

Mă bucur pentru viitor, pentru cei care vor fi în campionatul Primavera 1 în anii următori. Vreau să mulţumesc echipei mele, pentru toate momentele grele din aceşti doi ani în pandemie, printre teste şi izolare.

Mă bucur pentru ei şi pentru club, sectorul juvenil al Interului funcţionează excepţional de bine. Este meritul băieţilor. Şi-au atins un obiectiv şi este meritul lor.

Trebuie să îi dezvoltăm în mod corect, oferindu-le o perspectivă pentru cariera lor. Pentru mulţi dintre ei este foarte important să termine academia de tineret în calitate de campioni ai Italiei.

Au dobândit o cultură a muncii, pentru a înţelege ce vor să facă atunci când vor fi mari. Am mulţi prieteni la Roma, există o afecţiune reciprocă.

Într-o finală se poate întâmpla orice: îi felicităm pentru că au făcut un campionat extraordinar. Astăzi, zeii au vrut ca noi să câştigăm. Nu ne-a lipsit niciodată caracterul.

La începutul sezonului am suferit din cauza atâtor schimbări, apoi am reuşit să găsim alchimia potrivită atunci când am avut nevoie de ea. Felicitări băieţilor, clubului şi celor care au lucrat cu ei în anii trecuţi.

Vreau să mă bucur de această seară, să sărbătoresc şi să plec în vacanţă cu familia mea, apoi voi avea timp să mă gândesc.

Relaţia cu clubul este foarte bună, dar vom vedea. Sunt gata să accept provocări. Îmi place să fiu cu băieţii şi să mă perfecţionez”, a declarat Cristi Chivu.

Afla mai multe despre: cristi chivu 

viewscnt
Articole similare