Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CRONICA DE CARTE | ”The Immortals”, cartea în care Arrigo Sacchi dezvăluie secretele uneia dintre cele mai mari echipe din istoria fotbalului

CRONICA DE CARTE | ”The Immortals”, cartea în care Arrigo Sacchi dezvăluie secretele uneia dintre cele mai mari echipe din istoria fotbaluluigalerie foto

Special

Comentarii

Puţine echipe au revoluţionat fotbalul precum a făcut-o Milanul lui Arrigo Sacchi la sfârşitul anilor '80.

Articol scris de Bogdan Socol

Poate doar Realul lui Alfredo Di Stefano, Paco Gento şi Ferenc Puskas din a doua jumătate a anilor '50 şi Ajax-ul lui Johan Cruyff, Rinus Michels şi Ştefan Kovacs. De aceea, cartea „Nemuritorii – Sezonul în care Milanul meu a revoluţionat fotbalul” nu trebuie ratată de niciun iubitor al fotbalului.

Într-un stil foarte spumos, legendarul antrenor italian dezvăluie aproape toate secretele din spatele marii echipe a Milanului care a cucerit două Cupe ale Campionilor consecutive, în 1989 şi 1990, cu un stil care a sedus întreaga Europă. Pentru că aşa cum subliniază chiar Sacchi: „Trofeele nu sunt singurul lucru care fac o echipă mare. Este vorba de felul în care este recunoscută, de stilul ei”.

Principala idee care reiese din „The Immortals” este că „pentru a atinge obiective importante, ingredientele necesare sunt visele, puţină nebunie şi, mai presus de orice, multă, foarte multă muncă”.

Sacchi a povestit şi ce i-a transmis patronul Silvio Berlusconi înaintea finalei Cupei Campionilor cu Steaua Bucureşti, câştigate cu 4-0 la Barcelona.

Foarte superstiţios, şeful Milanului nu era aşa sigur de victorie precum antrenorul său şi a mers să se roage la capela din interiorul Camp Nou, apoi i-a transmis antrenorului său: „I-am spus lui Dumnezeu că cei de la Steaua sunt comunişti. Va fi de partea noastră!”

Arrigo Sacchi explică şi cum a decurs relaţia patron-antrenor pe durata mandatului său la Milan, la un moment dat, Berlusconi aruncându-i în faţă: „Nu am cheltuit 100 de miliarde de lire să îl văd jucând pe Colombo!” La care Sacchi a replicat: „Cât timp eu sunt antrenor, va juca cine merită să joace”.

În cartea sa, faimosul antrenor, devenit una dintre minţile strălucitoare ale fotbalului dintr-un nimeni, aşa cum era ironizat la începuturile carierei sale, povesteşte detalii picante din intimitatea vestiarului marelui Milan, cum ar fi faptul că ştia că Ruud Gullit nu va avea o carieră de succes ca antrenor pentru că îi lipsea pasiunea sau că ar fi trebuit să bea şi acum din toate lăzile de şampanie pe care le-a câştigat în urma pariurilor făcute cu Marco Van Basten la antrenamente.

Afla mai multe despre: arrigo sacchi 

viewscnt
Articole similare