Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CSA Steaua a venit cu o replică dură, după ce Dinamo a anunţat că va juca contra Stelei în următoarea etapă. ”Justiţia a decis”

CSA Steaua a venit cu o replică dură, după ce Dinamo a anunţat că va juca contra Stelei în următoarea etapă. ”Justiţia a decis”

Liga 2

Comentarii

CSA Steaua a venit cu răspunsul, după ce Dinamo a anunţat că următorul adversar din Superligă va fi Steaua, nu FCSB.

”Am vrut să clarificăm statisica postată de unul dintre cele trei cluburi numite Dinamo”

”Steaua este Steaua. Nu ne-am numit şi nu vom purta niciodată alt nume, cu atât mai puţin o înşiruire de consoane. Noi, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, suntem Steaua, justiţia a decis că nu am cedat niciodată patrimoniul nostru, mai exact marca, numele sau palmaresul.

Evoluăm pe stadionul Steaua, din bulevardul Ghencea, iar pe echipamentele sportivilor noştri sunt imprimate siglele istorice ale Stelei.

Întrebările, tot mai frecvente, de tipul „Cine este adevărata Steaua?” nu îşi au rostul. Steaua suntem noi, iar când o spun Marius Lăcătuş, Tudorel Stoica, Gabi Balint, Victor Piţurcă, Anghel Iordănescu şi mulţi alţii, credem că nu mai este nimic de adăugat.

Am făcut aceste precizări pentru a clarifica o statistică postată pe contul de facebook al unuia dintre cele trei cluburi care poartă numele Dinamo, mai exact S.C. Dinamo 1948 S.A”, a notat Steaua Bucureşti, pe contul oficial de Facebook.

Dinamo a ironizat Steaua pe Facebook

”La început a fost CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei). Apoi s-a numit CCA (Casa Centrală a Armatei), CSA Steaua (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), acum e FCSB.  Pe scurt, Steaua, oricare ar fi ea. 

Dinamo a rămas Dinamo de la înfiinţare până astăzi. Povestea unicului derby al fotbalului nostru a început în 1948, pe 20 noiembrie, cu victoria "câinilor roşii", 1-0, prin golul marcat de Marian Apostol. 

A fost primul episod în campionatul României, Divizia A pe vremuri, Liga 1 sau, de anul trecut, SuperLiga.

De-atunci s-au adunat 151 de meciuri în prima ligă şi, orice ar spune unii, statistica nu poate fi minţită. Avem 49 de victorii, cu una mai mult decât ei, 48, celelalte 54 de întâlniri terminându-se la egalitate.  

Din 48 până în anii 70, dominaţia alb-roşie făcea înconjurul lumii şi nu putea fi pusă la îndoială nici de clubul Armatei. 

Cea mai lungă serie de victorii consecutive în faţa rivalei, reţinută în istoria campionatului, a fost consemnată între 25 octombrie 1970 şi 10 iunie 1973, când Dinamo avea să câştige 6 derby-uri. Era echipa fraţilor Nunweiller, Sălceanu, Lucescu, Dinu, Dumitrache. 

Astăzi am deschis prima filă din cartea de istorie a acestui derby, de mâine, în fiecare zi, ne vom aminti de cele mai frumoase 10 victorii trăite împotriva rivalilor”, a notat Dinamo.

 

Afla mai multe despre: steauadinamofcsb 

viewscnt
Articole similare