Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Nu au ce să caute la echipa naţională”. A luat ”foc” când i-a văzut în lotul final al lui Edi Iordănescu: ”În nicio invenţie de-a ta nu ai cum să îi bagi” | EXCLUSIV

”Nu au ce să caute la echipa naţională”. A luat ”foc” când i-a văzut în lotul final al lui Edi Iordănescu: ”În nicio invenţie de-a ta nu ai cum să îi bagi” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Edi Iordănescu a anunţat lotul României pentru ”dubla” decisivă cu Israel şi Elveţia, dar doi dintre convocaţi, Andrei Artean (30 de ani) şi Vasile Mogoş (31 de ani), au fost aspru criticaţi de un fost internaţional. Pe această listă a apărut şi un nume care nu face parte din lot.

Naţionala României a intrat în febra ultimelor meciuri din preliminariile Campionatului European din Germania 2024.

Astfel, tricolorii pregătiţi de Edi Iordănescu au de înfruntat reprezentativele similare ale Israelului (18 noiembrie) şi Elveţiei (21 noiembrie).

Din lotul convocat de selecţionerul de 45 de ani fac parte surprizele Andrei Artean şi Vasile Mogoş

Jucătorul Farului a fost pentru prima dată selecţionat în naţională, în timp ce componentul lui CFR Cluj nu este nici el vreun obişnuit al lotului României.

Experţii Orange Sport, Mihai Stoica şi Basarab Panduru, au fost întrebaţi cu privire la aceste două convocări.

Mihai Stoica a fost primul chestionat. ”Pentru mine a fost surpriza mai mare Mogoş decât Artean”, a declarat oficialul FCSB-ului, la Orange Sport.

”Nu aveau ce să caute la echipa naţională. Acolo trebuie să ai ceva ce nu au toţi”

Iar Basarab Panduru a luat cuvântul apoi. Fostul component al ”Generaţiei de Aur” a precizat clar că nici Artean, nici Mogoş nu ar merita convocarea la echipa naţională.

Totodată, ”Pandi” a explicat că nici Aurelian Chiţu, golgheterul Superligii, nu ar avea ce căuta în lotul României. 

”Pentru mine, amândoi. Nu aveau ce să caute la echipa naţională niciodată. În nicio invenţie de a ta nu ai cum să îi bagi că nu meritau să fie la echipa naţională.

(n.r. merita Artean acum, în cel mai bun moment al său?) Când eram noi mai mici, merita ceva la un moment dat. Sile, după părerea mea, sunt oameni care indiferent cât joacă de bine, cât se integrează în echipa lor de club, nu au ce să caute la echipa naţională.

La echipa naţională trebuie să ai ceva ce nu au toţi, nu că doar faci tu, că te pune antrenorul acolo şi faci mai bine decât altul. Trebuie să ai ceva mai altfel decât toţi. 

(n.r. dacă Chiţu avea acel ceva pentru a fi convocat în lot) Chiţu nu a fost niciodată... face 34 de ani. Dacă mă iau doar pe ce a făcut acum, probabil că te gândeşti că stai puţin, dă goluri de un an încoace, dar nu a fost niciodată în jurul echipei naţionale.

E foarte greu. Că sta o să-mi dai exemplui că nici nu ştiu cine nu a fost şi l-au luat la 32 de ani. (n.r. Joselu) Nu ştiu de ce l-au luat, ce nu l-au luat. Joselu, Moselu, cum vrei tu. Dar nu ai cum aşa, hai să fii tu acolo că ai dat nu ştiu câte goluri. Trebuie să ai o continuitate, trebuie să faci ceva.

Acum e o perioadă bună a vieţii lui. Eu m-aş bucura şi cred că şi el s-ar bucura să o ţină aşa în continuare, nici nu-i mai trebuie echipa naţională, să o mai ţină tot aşa un an, doi, cu goluri şi cu fotbalul ăsta”, a adăugat Panduru.

Naţionala României va înfrunta Israelul sâmbătă, 18 noiembrie, ora 21:45, la Felcsut (Ungaria), iar trei zile mai târziu, pe 21 noiembrie, ”tricolorii” vor întâlni Elveţia, pe Arena Naţională, de la ora 21:45.

Lotul convocat de Edi Iordănescu la echipa naţională pentru meciurile cu Israel şi Elveţia

  • Portari: Horaţiu Moldovan (Rapid Bucureşti), Ionuţ Radu (Bournemouth), Florin Niţă (Gaziantep FK)
  • Fundaşi: Andrei Raţiu (Rayo Vallecano), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Radu Drăguşin (Genoa), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Adrian Rus (Pafos), Bogdan Racoviţan (Rakow), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova), Andreas Dumitrescu (Slavia Praga)
  • Mijlocaşi: Ianis Hagi (Alaves), Olimpiu Moruţan (Ankaragucu), Marius Ştefănescu (Sepsi), Nicolae Stanciu (Damac FC), Răzvan Marin (Empoli), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Marius Marin (Pisa), Darius Olaru (FCSB), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Andrei Artean (Farul Constanţa), Valentin Mihăilă (Parma), Florinel Coman (FCSB)
  • Atacanţi: Denis Drăguş (Gaziantep FK), Denis Alibec (Muaither), George Puşcaş (Genoa), Florin Tănase (Al-Okhdood)

Afla mai multe despre: echipa nationalaromaniabasarab panduruandrei arteanvasile mogosaurelian chitu 

viewscnt
Articole similare