Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cu ce s-a confruntat Lovin când a intrat într-un supermarket din Ţinutul Secuiesc. Bogdan Cosmescu: ”Te-a înjurat sau a dat după tine? Eu n-am păţit”

Cu ce s-a confruntat Lovin când a intrat într-un supermarket din Ţinutul Secuiesc. Bogdan Cosmescu: ”Te-a înjurat sau a dat după tine? Eu n-am păţit”
Comentarii

Florin Lovin a povestit cu ce situaţia s-a confruntat în aşa-numitul Ţinut Secuiesc, în momentul în care a intrat într-un supermarket.

Este cunoscut faptul că, în Ţinutul Secuiesc, limba predominantă este maghiară, deoarece există o mare comunitate de unguri.

Florin Lovin a povestit cu ce situaţie s-a confruntat într-un supermarket, când a intrat să cumpere ceva.

Florin Lovin, când a intrat într-un supermarket din Ţinutul Secuiesc: ”Nu vorbeşte nimeni româneşte”

În România s-a înrădăcinat mitul cum că, în judeţele Harghita şi Covasna, comercianţii refuză să vorbească în limba română dacă sunt abordaţi de români.

Florin Lovin susţine că a trecut printr-o astfel de situaţie, în care a fost surprins că toată lumea dintr-un supermarket vorbea limba maghiară.

Bogdan Cosmescu a intervenit în discuţie şi l-a întrebat dacă lucrătorii comerciali au refuzat să-l servească, lucru negat de Lovin, care a spus însă doar că i s-a părut ciudată situaţia.

De altfel, în lunga sa carieră de comentator sportiv, Bogdan Cosmescu susţine că a fost deseori în Ţinutul Secuiesc şi niciodată nu s-a confruntat cu vreo situaţie neplăcută.

Bogdan Cosmescu: Prin natura meseriei, am fost deseori în acea zonă. Şi cu hocheiul - la Miercurea Ciuc, şi cu fotbalul - la Sfântu Gheorghe. Mie nu mi s-a părut că ar fi tensiuni aşa mari. Sigur că oameni inflamaţi aşa sunt peste tot, dar, per total... poveştile astea care apar, că nu vor să vorbească în limba română... Mie nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva, n-am păţit niciodată aşa ceva. Poate că n-am păţit eu, dar am fost de multe ori, n-am fost o dată.

Florin Lovin: Eu am păţit... În sensul că, când treci prin zona aia şi te duci la supermarket, toată lumea vorbeşte ungureşte, nu vorbeşte nimeni româneşte.

Dan Udrea: OK, că şi mie mi s-a întâmplat chestiunea asta, să intru într-o benzinărie şi să mi se adreseze direct în limba maghiară. Dar, după ce am început să vorbesc româneşte, a vorbit româneşte.

Bogdna Cosmescu: Adică nu te-a servit? Tu ai zis ”vreau zahăr” şi ăla a zis ”nem tudom” (n.r. nu ştiu)? Nu cred că nu ţi-a dat, deci nu cred. Sau te-a înjurat? A dat după tine? Eu n-am păţit.

Florin Lovin: Nu, nu, nu...

Dan Udrea: Discuţia e că poate şi lui i s-a părut ciudat că, fiind în România, te duci şi te apelează cineva într-o altă limbă.

Florin Lovin: Exact!

Suporterii maghiari au afişat până la urmă harta Ungariei Mari

Dialogul din platoul Orange Sport a pornit de la cazul provocat de Federaţia Maghiară de Fotbal, care a anunţat zilele trecute că UEFA le-a permis să afişeze harta Ungariei Mari, la meciurile cu Estonia şi cu Bulgaria.

Ulterior, Federaţia Română de Fotbal a cerut un punct de vedere de la UEFA, care a negat însă că ar fi transmis aşa ceva.

Federaţia Maghiară de Fotbal a revenit cu precizări pentru suporteri şi le-a transmis că pot afişa bannere cu harta, dar fără să fie însoţită de alte mesaje sau simboluri.

Până la urmă, la amicalul cu Estonia, pe care Ungaria l-a câştigat cu 1-0, fanii au afişat o hartă a Ungariei Mari.

Afla mai multe despre: lovin 

viewscnt
Articole similare