Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO | Steagul Ungariei Mari, vizibil la amicalul cu Estonia! Ce a fost afişat de ultraşii maghiari

FOTO | Steagul Ungariei Mari, vizibil la amicalul cu Estonia! Ce a fost afişat de ultraşii maghiarigalerie foto

Fotbal

Comentarii

După ce UEFA a transmis clar că vor exista sancţiuni în cazul în care steagul Ungariei Mari este afişat la meciurile naţionalei maghiare, ultraşii unguri au decis să caute un mod să evite regulamentul şi să arate vechea hartă oricum.

Un scandal imens este aproape de a izbucni în fotbalul european, după ce Federaţia Maghiară de Fotbal a decis că are voie să folosească steagul Ungariei Mari la meciurile echipei naţionale.

După anunţul făcut de oficialii de la Budapesta, UEFA a dezvăluit că, de fapt, nu a aprobat nicio astfel de cerere şi că Ungaria riscă sancţiuni dacă acel steag este adus la meciuri.

Steagul Ungariei Mari, vizibil la amicalul cu Estonia

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afişarea unor astfel de steaguri şi bannere. Mai mult, aşa cum am menţionat în scrisoarea precedentă, prezenţa unor asemenea bannere poate aduce consecinţe pe linie disciplinară.

[...] Va fi de competenţa organismelor disciplinare independente să evalueze şi să impună eventuale sancţiuni în acord cu regulile UEFA”, a transmis UEFA, potrivit Playsport, după ce a fost făcut anunţul iniţial al maghiarilor.

În ciuda acestor atenţionări, un steag al Ungariei Mari a fost vizibil la meciul amical dintre maghiari şi Estonia, iar Gsp a prezentat imagini cu acesta.

Pentru a evita regulamentul şi posibile sancţiuni, ultraşii au afişat doar forma hărţii Ungariei Mari, lăsând interiorul gol

FOTO | Ce au afişat ultraşii maghiari

Rămâne de văzut dacă va exista vreo pedeapsă pentru naţionala Ungariei sau pentru fanii săi, în contextul în care UEFA şi FIFA fac eforturi pentru a nu îmbina lumea politică şi cea a fotbalului, cel puţin în astfel de situaţii controversate.

În acest scandal, chiar şi cei de la Sepsi Sfântu Gheorghe s-au delimitat de acţiunile guvernului de la Budapesta, patronul Laszlo Dioszegi ţinând un discurs pe acest subiect.

Nu ne interesează ce face federaţia de la Budapesta. Noi jucăm în România şi respectăm această ţară. Ne interesează doar campionatul de aici. Nu cred că are de ce să fie afectată Sepsi în vreun fel de decizia UEFA”, a transmis Dioszegi, potrivit Prosport.

Afla mai multe despre: ungaria mare 

viewscnt
Articole similare